OD NEOBJAŠNJIVIH MODRICA PO TELU DO OZBILJNE BOLESTI: Dečak (2) se suočio sa najvećom traumom svake majke!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.12.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je dve godine kada je počeo sa tretmanima.

OD NEOBJAŠNJIVIH MODRICA PO TELU DO OZBILJNE BOLESTI: Dečak (2) se suočio sa najvećom traumom svake majke!

Foto: profimedia

Džekson Kraford imao je dve godine kada mu je dijagnostikovana leukemija i od tada je primao tretmane zbog kojih mu je opadala kosa - nominovan je i za nagradu za hrabrost.
Dvogodišnjeg dečaka zabrinuta mama Keli Braning odvela je u bolnicu jer je imao stalnu visoku temperaturu. Kad su lekari pronašli modrice, poslali su ga na analize koje su potvrdile da ima rak, prenosi "Miror".

Zbog tretmana kom je bio izložen počeo je da gubi kosu, što ga je uznemirilo, ali ga je mama uverila da ima "čarobnu kosu" koja će ponovno izrasti. Sada, četiri godine kasnije, dobro je reagovao na lečenje, ali još uvek mora da ide na preglede svaka tri meseca.

- Poslednjih nekoliko godina bilo je stvarno stresno, užasno vreme i toliko toga se desilo - rekla je njegova majka i dodala:

- Jako sam ponosna na Džeksona jer se tako dobro snašao u osnovnoj školi i nastavio sa životom. Nedavno se uspaničio kad je bio prekriven modricama i uplašio se da mu se bolest vratila, ali onda mi je rekao da je igrao fudbal sa starijim momcima - rekla je.

Foto: Shutterstock

Dečak leži u bolnici

Više od pola Džeksonovog života oduzela je bolest. Dečak je nedavno dobio nagradu za hrabrost, a nominovala ga je mama. Uz trofej u obliku zvezde, Džekson je dobio i TK Maks poklon karticu u vrednosti od 50 funti, majicu i sertifikat s potpisom slavnih osoba. 

- Džekson je prava zvezda koja je prošla kroz toliko toga u tako mladoj dobi. Bila je apsolutna privilegija što smo mogli da proslavimo njegovu hrabrost nagradom Star Award - rekla je Džejn Bulok i dodala:

- Dok obeležavamo našu 20. - godišnjicu, razmišljamo o napretku postignutom u borbi protiv bolesti, ali još je mnogo toga pred nama. Rak kod dece i mladih razlikuje se od raka kod odraslih, od vrsta raka do uticaja lečenja - i mnogi mladi mogu doživeti ozbiljne dugoročne nuspojave. Zato podržavamo posvećena istraživanja kako bismo osigurali da više dece i mladih preživi rak uz dobar kvalitet života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading