ARGENTINCI NEĆE BITI SREĆNI! Poznat glavni sudija FINALA Mundijala?

Autor:

Sport

15.12.2022

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svemu sudeći, poznato je ime glavnog arbitra najbitnijeg meča u Kataru.

ARGENTINCI NEĆE BITI SREĆNI! Poznat glavni sudija FINALA Mundijala?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Argentine i Francuske plasirale su se u veliko finale na Svetskom prvenstvu u Kataru, nakon što su u polufinalu savladali Hrvatsku, odnosno Maroko.

Sigurno je da nas u nedelju u 16 časova, za kada je finale zakazano, očekuje pravi spektakl dve najbolje selekcije na svetu, a čini se da je sada poznat i glavni sudija tog meča.

Kako prenose brojni svetski mediji, glavni sudija ovog duela će biti Simon Marčinjak, poljjski sudija, koji je do sada u Kataru delio pravdu na dva meča.

On je, zanimljivo, po jednom sudio i Francuskoj i Argentini, a obe selekcije su slavile u svojim mečevima. Prvo je delio pravdu na meču Francuske i Danske, koju su "galski petlovi" rešili u svoju korist, rezultatom 2:1, a isti ishod je viđen i na meču Argentine i Australije, koju su "gaučosi" dobili u meču osmine finala.

Foto: Tanjug/AP

Simon Marčinjak i Lionel Mesi

FIFA je generalno izbegavala da u mečevima kada dve selekcije dolaze sa različitog kontinenta sudi arbitar koji dolazi sa jednog od njih, pa je sigurno da će ovo poslužiti Argentincima kao razlog za žalbu, ukoliko u finalu ne zabeleže rezultat koji očekuju.

Sa spiska kandidata da vode finale otpali su Danijel Orsato i Cezar Ramos, koji su vodili polufinalne mečeve. Četvorica sudija koja su ostala u Kataru po nalogu FIFA, a koji nisu vodili nijedan meč u nokaut fazi su Holanđanin Dani Makeli, Englez Entoni Tejlor, Alžirac Mustafa Gorbal i arbitar iz Katara Abdulrahman Al-Jasim.

Još jedan jak kandidat bio je Ismail Elfat, koji dolazi iz SAD, međutim, on je poreklom Marokanac, rođen je u Kazablanki, tako da su male šanse da će mu FIFA dodeliti finale, s obzirom na to da je Francuska u polufinalu eliminisala upravo Maroko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading