LEKARI JOJ U LICE REKLI DA ĆE PREMINUTI: Devojčica nije izdržala nakon šest godina borbe, majka 10 minuta pred smrt napravila USPOMENU koja razara srce! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

02.12.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je umrla od retkog raka uprkos tome što joj je uklonjeno oko.

LEKARI JOJ U LICE REKLI DA ĆE PREMINUTI: Devojčica nije izdržala nakon šest godina borbe, majka 10 minuta pred smrt napravila USPOMENU koja razara srce! (FOTO)

Foto: Izvor: Unsplash /Stephen Andrews

Žena u bolnici

Aleksandra Ćelić preminula je kod kuće sa 15 godina, nakon što se njena razorena porodica borila više od šest godina da pronađe lek koji bi je spasio. Imala je samo sedam godina kada joj se pojavila kvržica u oku za koju su lekari rekli da je "samo cista", no ispostavilo se da se radi o retkom karcinomu koji je zbunio doktore. Nakon uklanjanja kvržice, stalno se vraćalo, prenosi Maj London.

Nakon što je njena mama Dana Ćelić (37) insistirala na magnetskoj rezonanci i biopsiji - otkrila je dijagnozu raka hordoma. Izuzetno redak rak, od kog godišnje oboli samo 20 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, sporo je rastuća bolest koja napada kosti. Najčešće se razvija kod osoba između 40. i 60. godine života, češće kod muškaraca nego kod žena - čineći njen slučaj još ređim.

 

 

Ona je prošla više tretmana, uključujući uklanjanje očne duplje, rekonstrukciju kosti u nozi da bi joj na kraju odstranili celo oko. Njena mama Dana rekla je:

- Kad smo joj rekli da njeno oko mora da se odstrani, podnela je to jako, jako dobro. Podnela je to bolje od nas, bila je tako hrabra.

 

 

To što nema oko dovelo je do toga da je u školi maltretiraju drugi učenici, dodala je njena mama, što je Aleksandri bilo teško da kaže, jer se bojala da će to dodatno zabrinuti njenu porodicu.

Ona je imala većinu dostupnih tretmana u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali rečeno joj je da više ništa ne mogu učiniti. Ona je tragično izgubila borbu i mirno umrla.

- Mora da je bila tako uplašena - pričala je njena majka.

- Kada su joj rekli da ne mogu ništa učiniti, pitala je "hoću li umreti?". Rekli su da. Mislim da je isprva bila zabrinuta, a zatim je bila dobro. Na dan kad je umrla, uspeli smo s njenim sestrama napraviti otiske ruku na platnu. I imala je veliki osmeh na licu. A onda je desetak minuta kasnije preminula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading