ČUDO OD NAPITKA ZA PREVENCIJU BOLESTI: Svi ga obožavaju, a dobar je i za mršavljenje!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažu da je pravo čudo!

ČUDO OD NAPITKA ZA PREVENCIJU BOLESTI: Svi ga obožavaju, a dobar je i za mršavljenje!

Foto: pixabay.com

Zeleni čaj je pravo čudo koji može da preporodi organizam, a kažu da ga je najbolje piti zimi. Često se preporučuje zamena kafe čajem i to baš zelenim, a oni koji uspeju da zamene omiljeni jutarnji napitak čajem, pravi su srećnici!

Prenosimo pripremu zelenog čaja na jedan malo drugačiji način. Morate da pazite da ne "ubijete dušu čaju", ako je voda hladna, nećete uraditi ništa, a ako je vrela, takođe ništa ne postižete.

U šerpicu sipajte jednu šoljicu vode i stavite da se kuva. Zeleni čaj ne sme da se priprema sa kipućom vodom, već vodom koja je zagrejana na 60 do 70 stepeni, što znači malo pre ključanja. Ako proključa, ostavite je sa strane da se prohladi. U vodu dodajte jednu kašičicu čaja i poklopite tacnom, nakon što se ostavili čaj oko 3 minuta, procedite čaj.  Kako biste pojačali učinak čaja, dodajte malo limuna. Recept prenosi Uradi sama - ideje za kreativce.

Foto: pixabay.com

Devojka drži šoljicu čaja

KaKako navode čaj čini čuda za organizam i pomaže u prevenciji mnogobrojnih bolesti i pravo je otkriće iz prirode.

Čaj hidrira kožu

Veruje se da čaj doprinosi lepšoj i sjajnijoj koži.

Za mršavljenje?

Zeleni čaj je verovatno jedno od omiljenih pića u Japanu, a smatra se da su Japanke baš zbog njega tako mladolike i negovane. Čaj je poseban zbog velike količine antioksidanata koje sadrži. Katehini je sastojak zelenog čaja i smatra se da baš on utiče povoljno na mršavjenje. Veruje se da su oni zaslužni za sagorevanja masnih naslaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading