U ČETVRTAK JE FINALE! Vezista "Orlova" jasan: Ispred zgrade sam SANJAO O BRAZILU! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2022

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogroman motiv imaju naši reprezentativci.

U ČETVRTAK JE FINALE! Vezista "Orlova" jasan: Ispred zgrade sam SANJAO O BRAZILU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije u četvrtak od 20 časova počinju svoj put na Svetskom prvenstvu.

Republika

"Orlovi" igraju protiv Brazila, a pred ovaj meč medijima su se obratili reprezentativci Filip Đuričić i Nemanja Gudelj.

Govorio je Filip Đuričić o slabim tačkama Brazila i eventualnoj senzaciji

Fudbal je pokazao da su senzacije moguće, to nam daje samopouzdanje, ali naša utakmica je totalno drugačija i neće biti nimalo lako, daje nam nadu da je senzacija moguća. Da li su Brazilcima slabe karike bekovi? Pa igraju u Juventusu, ako je tako to nije lepo za nas. Imaju mane i pokušaćemo da ih napadnemo gde su najtanji. Ne bih otkrivao da li su bekovi najslabiji - rekao je Filip Đuričić.

Republika

Foto: Republika.Rs/ Dražen Ostojić

Filip Đuričić i Nemanja Gudelj

 

Složili su se naši fudbaleri da treba da idu korak po korak:

Mi nismo u takvoj situaciji i idemo utakmicu po utakmicu, to kakve sumnje imaju nije naš fokus. Kako god, bitno je da mi prođemo grupu. To od kada oni počinju takmičenje, nije bitno - rekao je Đuričić.

- Gledamo sebe, imamo atmosferu koja je vrhunska i želimo da odemo što dalje - dodao je Gudelj.

Đuričić je otkrio jednu zanimljivu anegdotu:

Kada sam počinjao ispred zgrade uvek sam zamišljao kao da igramo protiv Brazilaca. Koji je bio epilog, možete samo da zamišljate? Uvek sam zamišljao finale, za nas je u četvrtak već finale i da epilog bude kao i ispred zgrade - rekao je Đuričić, na šta je Gudelj dodao:

- To je dodatni motiv i to smo zaslužili do sada odigranim u kvalifikacijama i Ligi nacija. Do nas je da dokažemo na turniru - kratak je bio Gudelj.

Ponovo se razgovaralo i o slobodnom vremenu:

- Sve je ovde odlično organizovano i vreme provodimo tako što se zajedno družimo, a što se tiče pritiska - nije to teško ipak smo mi profesionalci i fokus je na utakmicama i tako ćemo nastaviti - rekao je Gudelj.

- Što se tiče vremenskih uslova, mislio sam da će biti teže. Imali smo sreće da je ovakvo vreme, toplije je bilo u Bahreinu. Uglavnom zajedno provodimo vreme i retko je to da je tako velika grupa igrača stalno zajedno - dodao je Đuričić i dodao da uglavnom igraju "Mafiju".

Govorili su Gudelj i Đuričić i o prošlom Mundijalu kada nisu bili deo tima:

Voleo bih što duže da ostanemo ovde... Ovo je moje prvo Svetsko prvenstvo, selektor me je pozvao i uvek ću dati sve od sebe kao što je to i do sada bilo - rekao je Gudelj.

- Što se tiče prethodnog Svetskog prvenstva, nisam ni očekivao tada da budem na spisku, ali ovaj poziv i učešće na Mundijalu je kruna karijere. Imao sam tešku povredu pre godinu dana i neopisivo sam srećan što sam ovde - dodao je Đuričić.

Republika

Foto: Starsport

Filip Đuričić

 

Govorio je Gudelj i o svom razornom udarcu koji poseduje:

- Nadam se da će neki lep gol da se desi na utakmicama i najbitnije je da nastavimo kao tim.

Koliko se razlikuju Brazil nekada i sada?

Razlikuju se mnogo, imaju novih igrača i tu je dosta promena. Brazil u svakoj generaciji ima jak tim i uvek se bore za titulu kad god igraju. Mora da se bude fokusiran kada god se igra protiv njih - rekao je Gudelj.

Istakli su "Orlovi" da im je lepo da provode vreme zajedno:

- Što duže vremena provodimo zajedno, lakše nam je da komuniciramo tim fudbalskim jezikom. Za veliki broj igrača je ovo prvo Svetsko prvenstvo i sigurno je da će pritisak biti veliki. Kao i do sada, moramo da igramo hrabro - tako da šta bude... Bude! - rekao je Đuričić.

Govorili su reprezentativci Srbije i o pritisku:

Pritisak ne mora da bude negativna stvar, jedva čekamo da izađemo i igramo protiv njih. Ja ne volim kad se priča o tom polufinalu, finalu, samo da igramo utakmicu po utakmicu - istakao je Đuričić.

Da li je poznat sastav Srbije za meč protiv Brazila?

Ne znamo ko će igrati, znamo samo da smo svi spremni i jedva čekamo tu utakmicu. Ko god bude igrao nadamo se da ćemo doneti dobru igru - rekao je Gudelj, dok je Đuričić dodao da mu je svejedno da li će igrati minut ili više, samo je važno da dođu do pobede.

- Što se tiče Brazila i njihovih golmana, nema tu potrebe za analizu. Dobro ih poznajem - rekao je Đuričić

Da li "Orlovi" mogu do "doktorata" protiv Brazila?

Znamo mi naš kvalitet i da smo na dobrom putu, snalazimo se na terenu odlično i mislim da smo u trenutku kada sami od sebe zahtevamo da pokažemo celoj Srbiji i svetu da možemo da uradimo lepe stvari - poručio je kratko Gudelj, dok je Đuričić dodao da su Portugal i Norveška potvrda da "možemo protiv jakih reprezentacija".

- Da li ćemo pobediti, zavisi od dosta faktora.

Želeli bi da reše što pre utakmicu fudbaleri Srbije, ali biće strpljivi:

- Sve je relativno, svi igramo u jakim ligama i jako je teško igrati prvo poluvreme. Svi znamo da se utakmice lome u završnici utakmice i mene bar raduje da se u drugom poluvremenu igra bolje. Naravno da bismo voleli da rešimo utakmicu ranije, ali nema lakih utakmica - rekao je Đuričić.

BONUD VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading