PREKO DESET GODINA DEVOJČICA JE JELA SAMO KROASANE: Majka nije mogla da joj pomogne, a evo šta je razlog takve odluke

Autor: N.J.

Lifestyle

17.11.2022

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li možete da zamislite da godinama jedete samo kroasane i testeninu?

PREKO DESET GODINA DEVOJČICA JE JELA SAMO KROASANE: Majka nije mogla da joj pomogne, a evo šta je razlog takve odluke

Foto: Izvor: Unsplash/ Kobby Mendez

Kira Franko ima 13 godina i toliko se plašila da proba bilo što novo da je godinama jela kroasane. Nakon godina borbe, konačno se odvažila da isproba nešto sasvim novo.
Devojčica od 13 godina preživela je na dijeti od kroasana više od decenije. Razlog tome je što se plašila isprobavanja nove hrane nakon što se gotovo ugušila kao dete, piše "Dejli star".

Mama Anđela potrošila je godine boreći se da natera svoju ćerku da promeni ishranu. Ona je odbijala da jede školsku večeru i pristala je samo na "lanč paket" od kroasana svaki dan. Ali ona se sada konačno oslobodila nakon što se njena porodica obratila psihologu koji se specijalizovao za lečenje dece sa selektivnim poremećajem ishrane. Ona je imala mogućnost da isproba razne nove namirnice poput kineske hrane, pa čak i voća poput ananasa.

Foto: Photo by Unsplash

Bolonjeze pasta

- Od svoje druge godine, jedina stvar koju stalno jede su kroasani za ručak i obična testenina za večeru. Povremeno bi probala obične žitarice, poput kukuruznih pahuljica, i gotove slane čipseve, ali jela je kroasan svaki dan za ručak otkad se sećam. Oduvek smo znali da ona nije samo izbirljiva u jelu, ali je uvek bilo jako uznemirujuće za nju kada bismo išli na obroke napolje ili uzimali hranu za poneti jer ona ne jede ono što i mi - rekla je njena majka. 

Nakon samo šest nedelja sa psihologom, slušajući muziku za opuštanje pre jela, koristeći tablicu postignuća i izražavajući svoje strahove od hrane, Kira sada može uživati ​​u hrani kada izađe napolje na ručak sa porodicom.


- Neke od njenih omiljenih obroka sada su slatko - kisela piletina, pečeni krompir sa začinima, pa čak i ananas. Ona još uvek svaki dan isprobava nove stvari, to je neverovatno postignuće! - rekla je njena majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading