NEUROLOG UPOZORAVA: Ovi svi radimo a izaziva brojne bolesti

Autor:

Lifestyle

30.10.2021

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak je objasnio kako je spavanje pored mobilnog telefona štetno po zdravlje.

Republika

Foto: pexels.com

Devojka u krevetu gleda telefon

 

Da li i vi u krevet idete sa telefonom? Navijete alarm, pa ga položite kraj jastuka ili na noćni stočić, pa ga još ostavite da se puni? Većina ljudi to radi, ali loša vest je što je ova navika izuzetno štetna po zdravlje.

Ruski stručnjak, neurolog Olga Zinčeva, apeluje da se pod hitno oslobodite ove navike. Kako je istakla za ruske medije, "ljudsko tkivo apsorbuje radiofrekventno zračenje mobilnog telefona, što može negativno da utiče na zdravlje". 

Zinčeva je dodala da efekat plave svetlosti koju emituje ekran pametnog telefona može da bude štetan za oči i da doprinese nastanku degenerativnih bolesti. Neurolog je navela i druge potencijalne poremećaje koji su povezani sa navikom spavanja kraj mobilnog telefona među kojima su:

  • poremećaj biološkog ritma
  •  nesanica
  • glavobolja
  • smanjenje fukcionalnosti
  • problemi sa memorijom

Zinčeva je istakla i da neka istraživanja dovode u vezu prisustvo radiofrekventnog zračenja uređaja sa povećanim rizikom od zdravstvenih problema, među kojima su neurološki i mentalni poremećaji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading