ELIKSIRI PROTIV STARENJA: Ruske metode za podmlađivanje

Autor:

Lifestyle

10.10.2021

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim toga što su Rusi izumeli lek koji kod životinja produžava život do 40 odsto, oni vekovima primenjuju recepte koji čine da koža izgleda mlađe i do 10 godina.

Republika

Foto: Photo by Valerie Elash on Unsplash

Ruske tajne za mladolikost

Ruska medicina do te mere je napredovala da su u ovoj zemlji već dostupni i lekovi koji produžavaju život. Ljudski vek mogao bi se produžiti čak 40 godina, tvrdi ugledni profesor Instituta za bioregulaciju i gerontologiju u Sankt Peterburgu Vladimir Havinson.

On ističe da je u Rusiji već dostupno šest lekova koji će nam omogućiti da živimo četiri decenije duže.

Lekovi se zasnivaju na takozvanoj teoriji peptidne tehnologije, koja u interakciji s DNK povećava proizvodnju proteina, što produžava životni vek.

- Eksperimenti na životinjama su pokazali da uvođenje peptidnih preparata produžava život 30-40 procenata u odnosu na kontrolnu grupu. Peptidi jačaju imunitet i obnavljaju endokrinološki sistem - istakao je Havinson za Sputnjik i dodao da je dejstvo lekova potvrđeno u 25 kliničkih eksperimenata.

Havinson objašnjava da je, i pored toga, najvažnije zdravo živeti. Bitan je, ističe on, uredan san, kontrolisan unos kalorija i svakodnevno vežbanje. Dok se pridržavamo toga, tu su i najstariji ruski recepti za podmlađivanje, među kojima su i tajne metode carice Jelisavete.

RUSKI RECEPTI ZA "VEČNU MLADOST"

Biljni eliksir

Ovaj ruski recept je spoj bilja izuzetne lekovitosti - kamilice, kantariona, smilja i pupoljaka breze. Kako tvrde ruski lekari, konzumacijom ovog eliksira moći ćete da se poredite i sa 10 godina mlađim ljudima.

Sastojci:

  • 100 g cvetova kamilice
  • 100 g kantariona
  • 100 g cvetova smilja
  • 100 g pupoljaka breze

Priprema:

Dobro izmešajte navedene sastojke, pa ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Uzmite veliku kašiku mešavine i prelijte s pola litra ključale vode, poklopite i nakon 20 minuta procedite. Čuvajte napitak u termosu da bude topao.

Primena:

Popijte pola napitka ujutru na prazan stomak, a ostatak dva sata nakon večere. Nakon toga nemojte više ništa piti niti jesti. Eliksir povećava elastičnost krvnih sudova, pomaže kod multipleskleroze, preventira infarkt i hipertenziju. Napitak je prijatnog ukusa, a po želji se može zasladiti kašičicom meda.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Cvekla i votka

Sastojci:

  • malo cvekle
  • kvalitetna votka

Priprema:

Staklenu flašu skoro do vrha napunite sitno rendanom svežom cveklom. Cveklu prelijte kvalitetnom votkom, pa dobro zatvorite. Ostavite da odstoji na toplom mestu 12 dana, ali za to vreme više puta dnevno promućkajte flašu.

Primena:

Kada prođe 12 dana, procedite tečnost iz flaše i pijte svakog dana pre jela po malu čašicu. Ruski stručnjaci veruju da ovaj eliksir čuva zdravlje, puni organizam vitaminima i energijom.

Metod ruske carice Jelisavete

Ovo je poznata maska koju je koristila carica Jelisaveta Petrovna, supruga cara Petra I. Maska regeneriše kožu, zateže je i podmlađuje. Sameljite 150-200 grama sveže pileće džigerice. Lezite i rasporedite ovu masu po čistom licu, osim zone oko očiju. Preko maske stavite list kupusa, koji ste prethodno izbockali nožem. Ostavite da maska deluje 15-20 minuta. Zatim isperite masku čajem kamilice. Koža će vam biti čista, sveža, glatka i baršunasta.

Savet moskovskog kozmetologa dr Tihomirove

Koliko god da se premorene vrate sa posla kući, žene, prema savetu ovog moskovskog dermatologa, treba odmah (može i na neočišćenu kožu) na lice, čelo, oko ušiju, na vrat i oblast dekoltea da namažu sloj kisele pavlake, jogurta ili kefira. To je prvi sloj. Potom sačekajte dok se ne osuši (oko pet minuta), pa onda namažite sledeći sloj i sačekajte isto toliko. Tako namažite do 10 slojeva. Na ovaj način vršite lifting i mikromasažu kože. Između slojeva možete da isprskate lice svežim sokom limuna, grejpa, jagoda, borovnica, bilo kojom prirodnom voćnom kiselinom. Kada se osuši i deseti sloj, sperite sve mlakom vodom i namažite kožu uobičajenom kremom. Radite ovo, po mogućstvu, svakoga dana, a najmanje jednom nedeljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading