RECEPTI ZA USPEH: Evo šta Novak Đoković jede za doručak, ručak i večeru

Autor:

Lifestyle

21.09.2021

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković nije samo najbolji srpski teniser svih vremena, već je i najbolji na celoj planeti, a taj uspeh je postigao zahvaljujući velikim naporima, ali i zdravoj ishrani.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ima savršenu rutinu

Svima je poznato da ovaj vrhunski sportista ima specifičan vid ishrane, ali to ne znači da ne unosi dovoljno hranljivih materija u organizam. Naprotiv.

On ima strog i pažljivo kreiran režim ishrane, a otkrivamo šta je to šta Novak jede u toku dana.

Doručak

Skoro svaki Novakov dan počinje sa medom, voćem i ovsenim pahulljicama.

- Telu je potreban šećer. Fruktoza i ostali šečeri koji se nalaze u voću su sjajni za organizam - rekao je Đoković.

Novakov doručak se obično sastoji od mešavine ovsenih pahuljica, voća, meda i drugih sastojaka koji mu daju vitamine i energiju.

Užina

Kada red dođe za užinu, Nole obično svoje telo nagradi slatkim i ukusnim smutijem. On u blender ubaci voće koje mu se jede, a to su najčešće borovnice  i banana i pomeša ih sa spanaćem i mlekom. Na ovaj način u telo unsese dodatne hranljive supstance i vitamine koje mu telo hrane i regenerišu tokom odmora.

Ručak

Đoković za vreme ručka unosi veliku količionu ugljenih hidrata.

- U toku dana, želim da mi telo bude puno energije i snage, a to postižem kvalitetnom ishranom. Kada jedem ugljene hidrate, sa malo proteina, govorim mom telu da mi je potrebna energija - kaže Nole

Pasta primavera bez glutena je Novakov izbor za ručak. Zdrava količina testenine pomešana sa mnogo povrća je njegov idelni obrok za ručak.

Večera

Kada dođe red na večeru, Novak pažnju okreće ka proteinima.

Meso je ovde neizbežno, pa su riba, piletina, govedina i ostali mesni proizvodi od ključng značaja za Novakovu ishranu.

- Kada je vreme za večeru, mom organizmu govorim da mi energija više nije potrebna i da mi treba popravka organizma. Zbog toga ugljene hidrate uveče zamenjujem sa proteinima - ispričao je Novak.

Brancin sa mangom i papajom je jedna od omiljenih Novakovih večera jer mu upravo pruža proteinski udar koji njegovo telo želi.

Na kraju ovog teksta moramo da naglasimo da je ovaj tekst pruzet da portala ordinacija.tv i nije sigurno koliko je aktuelan jer je poznato da je Nole vegan, odnosno da ne jede meso, pa postoji mogućnost da njegova večera izgleda znatno drugačije, pa umesto mesa konzumira salatu sa bademima ili drugim koštunjavim voćem koji obiluju proteinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pera

22.09.2021 15:20

Zar Nole nije vegan?