ZNAKOVI DA VAM JE PARTNER NEVERAN: Alarm za ljubavnu prevaru

Autor: Marija Stanić

Lifestyle

21.09.2021

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje određeni znaci koji ukazuju na to da partner nije zadovoljan odnosom, ali se ponekad, ako se reaguje na vreme, može sprečiti ljubavni brodolom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Neki znakovi su jasni signali da vas partner vara

Spoznaja da se partner više ne oseća lepo u braku ili vezi može biti vrlo teška i bolna. Stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da postoje određeni signali koji upućuju na to da u vezi nešto škripi.

Ako ih primetite i identifikujete na vreme, moći ćete pravovremeno da reagujete, poradite na vezi ili odlučite da stavite tačku na nju ako oboje mislite da nemate za šta da se borite. Srpski telegraf predstavlja karakteristične znake za uzbunu da vas je partner prevario ili se sprema da to učini.

Neprijatno ćuti

Normalno je da se želja za deljenjem informacija, emocija i razmišljanja s partnerom smanjuje s godinama. Na početku veze se svako od partnera trudi da kroz zajedničke trenutke što bolje upozna onog drugog i podeli svoje želje, ciljeve i teške trenutke. Trebalo bi uzeti u obzir da svako ima pravo na loš dan, ali ako vreme kraj partnera neprestano provodite u neprijatnoj tišini, budite uvereni da nešto nije u redu.

Gura probleme pod tepih

Dobra komunikacija je osnova svakog odnosa, pa i onog između ljubavnih partnera. Ako primetite da partner izbegava razgovor s vama, prekida raspravu ili uopšte ne želi da vas sasluša čak i kad imate neki problem, shvatite to kao alarm za uzbunu.

Često izlazi bez vas

Ako vaš partner ili partnerka, umesto s vama, odjednom počne da svoje slobodno vreme provodi u izlascima s društvom, pritom ne pokazujući želju da povede i vas, znajte da nešto nije u redu. Reagujte na vreme jer je moguće da nije došlo do fizičke prevare, već je partner nesrećan u vezi i na taj način pokušava da pobegne od stvarnosti.

Počinje da krije mobilni telefon

Nagla promena navika vezanih za mobilni telefon poput držanja mobilnog okrenutog licem ka dole, utišavanja tona, nošenja telefona svuda sa sobom ili sakrivanja ekrana jedan je od sigurnih signala koji upućuju da partner ili partnerka nešto krije od vas.

Priča o novoj osobi

Primetili ste da vaš partner ili partnerka odjednom mnogo više priča o nekoj trećoj osobi vašeg pola. Reagujte na vreme jer često pominjanje druge osobe u svakodnevnom razgovoru može biti znak da vaš partner svesno ili nesvesno razmišlja o nekom novom i nezadovoljan je postojećim stanjem u vezi.

Ne uključuje vas u svoj život

Ako ste imali naviku da mnogo toga zajedničkog radite zajedno s partnerom ili partnerkom, a u poslednje vreme ste primetili da druga strana odustaje od svega što vas zanima, razvija otpor prema vašim hobijima i ne poštuje vaša interesovanja, trebalo bi da se zabrinete. Ovo je znak da partner ili partnerka postepeno želi da prekine vezu s vama.

Laže vas

Ako partner ili partnerka ne želi da vam kaže gde ide, stalno smišlja izgovore za zajedničko vreme i aktivnosti, a više puta ste shvatili i da laže, verovatno samo nema hrabrosti da kaže istinu. U ovom slučaju je potreban hitan otvoren razgovor jer ovo može biti i znak da partner ili partnerka svojim ponašanjem želi vas da dovede do toga da vi budete taj koji ostavlja.

Upoređuje vas s drugim osobama

Činjenica da je partner počeo da vas upoređuje s bilo kojom ženom koju vidi na ulici ili vas partnerka poredi s bivšim trebalo bi da vas zabrine. Ovo može biti i suptilan način kojim vam druga strana stavlja do znanja da ima želju za promenama.

Ljuti se bez razloga

Ne ignorišite ljutnju bez razloga, posebno ako nije svojstvena partneru ili partnerki. Bes koji svakoga dana raste, dok nivo tolerancije opada, a fitilj postaje sve kraći sigurni su znaci za uzbunu pred ljubavnu prevaru.

Više vam ne priređuje iznenađenja i ne pokazuje ljubav

Ako partner ili partnerka naglo prestane da čini lepe stvari za vas i iznenađuje vas sitnicama, vreme je da se upali crvena lampica. Ako odjednom više nema nežnih reči, izjava ljubavi, slatkih poruka i svih onih stvari koje su vam se sviđale i zbog kojih ste se osećali posebno, veza je u ozbiljnoj krizi i sva je prilika da vaš partner ili partnerka sve to čini za nekog drugog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading