OVE GREŠKE UNIŠTAVAJU ODNOS: Ukoliko ih na vreme ne ispravite sledi bolan raskid!

Autor: Republika

Lifestyle

29.08.2021

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ove greške u vezama često pravimo, a one nas skupo koštaju. Vreme je za promene.

Foto: pexels.com

Dve velike greške mogu uništiti ljubav

Što se tiče razumevanja ljubavi, dve greške se dešavaju vrlo često, a ako ih ne uočimo na vreme i pokušamo da ih ispravimo, mogu ozbiljno poremetiti vezu.

1. Važno nam je da smo voljeni, a manje razmišljamo o činjenici da moramo biti ne samo voljeni, već i voljeni U vezi ili braku često se dešava da postanemo zaokupljeni "poštenom" razmenom. Želimo da razgovaramo o tome ko više radi za vezu i ponašamo se kao da smo protivnici ili poslovni partneri, a ne organizam koji ne bi trebalo da funkcioniše na taj način. Ne možemo voljeti jednu osobu, bilo našeg partnera, bilo sebe, na štetu druge strane. Važno je voleti sebe, ali i partnera. Nije važno samo znati da smo voljeni, važno je i iskreno voleti drugu stranu bez računa.

2. Mnogi na ljubav gledaju kao na krajnju tačku ili osećanje, a ne kao na kontinuiranu radnju Mnoga osećanja koja se dogode na samom početku zovu se ljubav, a najveći problem je to što kada ta osećanja nestanu (što se skoro uvek dešava), pretpostavljaju da su se odljubili. Stav da ništa nije lakše od ljubavi uobičajena je ideja ljubavi uprkos brojnim dokazima koji govore suprotno. Ljubav zahteva napor i rad, ali mnogi zanemaruju taj deo. Više vole da dozvole da se stvari raspadnu, a kasnije se pravdaju da je to bio pogrešan izbor partnera.

Foto: unsplash.com

Raskid često ume da bude bolan 

Naravno, i ovaj scenario je moguć, ali često je razlog prekida nedovoljan napor. Značenje ljubavi, zdrava ljubav, složeno je pitanje, ali bez sumnje zdrava ljubav se zasniva na emocionalnom zdravlju i uzajamnom poštovanju, prenosi zadovoljna.hr.

Važno je ući u vezu bez liste očekivanja, posebno o načinima na koje želimo da nas partner učini srećnim. To nije njihov posao. U ljubavi je važno da rastete zajedno, a ne da se držite na istom mestu. Zrela ljubav inspiriše i podržava.

Komentari (0)

Loading