MUŠKE I ŽENSKE GREŠKE koje blokiraju savršen intiman odnos

Autor: Marija Stanić

Lifestyle

27.08.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi vođenje ljubavi bilo lepše i uspešnije, potrebno je da se potrudite da prestanete s ponavljanjem nekih tipičnih grešaka, koje vas sprečavaju da se opustite i uživate u ljubavnom činu.

Republika

Foto: facebook.com/EmmaJeffreyscan/printscreen

Neke greške čine da intimnost ne bude zavovoljavajuća

Vođenje ljubavi je samo po sebi prelepo ako između žene i muškarca postoji jaka privlačnost. To, međutim, ponekad nije dovoljno da seks bude onakav kakav ste očekivali. U ovoj, ljudskom rodu omiljenoj, aktivnosti razmene energije sa drugom osobom podjednako greše oba pola. Međutim, nisu sve greške iste, neke su proizvod tipično muškog razmišljanja, a neke rezultat prevelikih ženskih očekivanja.

Republika.rs predstavlja najčešće ženske i muške greške u seksu, prema mišljenju stručnjaka. Zabavite se, naučite nešto novo i primenite u praksi za bolji kvalitet seksualnog života.

MUŠKARCI

Preskaču predigru

Ponekad je brz uzbudljiv seks potreban i ženi i muškarcu i to nije loše, ali u situacijama kada imate mogućnost za predigru nikada je ne preskačite, već je učinite još lepšom. Potrudite se, čak i ako vidite da žena baš i ne gori od želje za seksom, jer dobra predigra može učiniti čuda.

Požuruju ženu na orgazam

Naravno da svaka žena želi da bude zadovoljena i doživi orgazam, ali postavljanje pitanja u smislu požurivanja dame nije nimalo produktivno. Ne možete naručiti ženski orgazam. Samo se opustite i pratite signale koje vam dama daje, pa će vrhunac doći spontano, kako je i najlepše.

Zapostavljaju partnerku

Dame imaju prednost svuda, pa i u krevetu. Budite prirodni i pratite kako se ona oseća, da li joj je lepo, poljubite je i pokažite joj pažnju. Muškarci su ponekad skloni da zaborave da u seksu nisu sami, da se fokusiraju samo na sopstvene potrebe i zapostave partnerku.

Preterano se razmeću

Seks nije poligon na kome ćete pokazati kondiciju i sportski duh. Ako vam je do povećanja samopouzdanja, znajte da o tome ne bi trebalo da razmišljate za vreme seksualnog čina jer on nije nadmetanje. Maratonski seks iz filmova za odrasle nije realnost, a nije posebno ni privlačan ženama.

Previše su dominantni

Osim ukoliko nije u pitanju seksi igrica u kojoj oboje uživate, nemojte glumiti gospodara u seksu, naređivati partnerki ili je ponižavati. Mnogim muškarcima je to privlačno, ali žena se možda neće osećati najprijatnije u takvoj situaciji.

Zamišljaju da su na filmu

Filmski seks izgleda odlično, verovatno samo na platnu. Ne pokušavajte da se poistovetite s glumcima jer su ovakvi pokušaji često neuspešni ili bolni. Ne zaboravite da su stepenice tvrde iako na filmu deluju poput jastuka.

Preskaču maženje posle seksa

Predigra je važna, ali ono posle je još važnije jer iskazuje ljubav, zahvalnost i bliskost. Nemojte se samo okrenuti na drugu stranu kreveta i zaspati ili odmah otrčati pod tuš. Zagrlite i poljubite partnerku, neka vam leži neko vreme u naručju dok joj pričate nešto lepo. Nakon ovakve završnice, ona će uvek biti raspoložena za seks.

ŽENE

Čekaju da osete potrebu za seksom

Većina žena ne oseća požudu dok ih nešto ne pokrene. To mogu biti partnerovi poljupci i dodiri. Oni pokreću telo i šalju poruku mozgu da se aktivira interesovanje za seks. Dajte partneru šansu da vas oraspoloži, a za smanjenu vlažnost se preporučuje upotreba lubrikanata.

Stavljaju sebe na drugo mesto

Potrebno je da znate da vas kompletno preusmeravanje energije na zadovoljenje partnera neće učiniti boljom ljubavnicom. Muškarac će svakako primetiti da ne uživate u seksu, a to može loše da utiče na oboje. Osim toga, za većinu muškaraca jedan od glavnih afrodizijaka je ženino zadovoljstvo.

Preuzimaju krivicu za njegove probleme

Naravno da se muškarcima desi da zakažu u krevetu. Ono što žena mora da shvati da za to nije ona kriva, kao i da prestane da razmišlja o njenoj nedovoljnoj privlačnosti kao razlogu za njegov trenutni kiks.

Stide se svog tela

Šta god mislili o svom telu i ma koliko se trudili da prikrijete neke mane činjenica je da većinu muškaraca uopšte ne zanima kakav veš nosite, imate li celulit ili opuštenu kožu na stomaku. Oni žele seks s vama, zato se opustite i uživajte.

Prestale su da maštaju

Parovi koji su dugo zajedno mogu proći kroz period dosadnog seksa. Žene u tome posebno prednjače jer smatraju da će maštajući, na neki način, prevariti partnera. Nema ništa loše u tome da razmišljate o seksu i maštate o različitim scenarijima. To može samo poboljšati i unaprediti vaš seksualni život.

Očekuju da je on uvek raspoložen za seks

Velika većina žena misli da su muškarci poput seks-mašina, uvek i svuda raspoloženi za akciju. Možda ovo važi za tek stasale momke, ali odrastao muškarac ima svakodnevne brige, nije robot i ima pravo da ponekad bude bezvoljan i neraspoložen za seks.

Ignorišu neke delove njegovog tela

Iako je najveća muška erogena zona upravo penis i područje oko njega, mnoge žene potpuno zapostavljaju druge delove njegovog tela. Muškarci vole da ih dodirujete i ljubite po vratu, leđima, ramenima, rukama, bedrima, stomaku, ali i bradavicama i testisima, što mnoge žene zaboravljaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading