HRONO OBROCI ZA CEO DAN: Od ovih specijaliteta ide voda na usta, a spremaju se brzo i lako!

Autor: Republika

Lifestyle

04.09.2021

10:51

U poslednje vreme, sve popularnija postaje hrono ishrana, a mi vam donosimo recepte za obroke u okviru jednog dana koji se pripremaju brzo i lako.

Photo by Kevin McCutcheon on Unsplash

Hrono ishrana sve popularnija

Tri recepta za doručak, ručak i večeru koje možete da spremite na brzinu nalaze se na listi hrono ishrane, a ukusi će vas oduševiti.

Pogledajte naš predlog hrono obroka za ceo dan:

pexels.com

 Testo gotovo za tili čas

DORUČAK

Prženo testo sa sirom

Sastojci:

350 g fete
400 g brašna
3 jajeta
prašak za pecivo
2 kašike kisele vode
2 manje kašike masti za testo
mast za prženje

Priprema:

Manji deo brašna ostavite za radnu ploču, a ostalo stavite u činiju. Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa u sredinu dodajte umućena jaja, kiselu vodu, izmrvljen feta sir i mast. Testo ne treba da bude tvrdo i suvo, ali ni previše lepljivo. Na radnu ploču stavite odvojeno brašno, istresite smesu i domesite rukama. Zatim razvucite testo na centimetar i nožem isecite kocke. Zagrejte mast i pecite s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.

pixabay.com

Ćuretina s povrćem za ručak

RUČAK

Italijanska ćuretina s povrćem

Sastojci:

300 g ćuretine od bataka isečene na kocke
50 ml belog vina
200 ml bujona od povrća
veći paradajz
pola veze bosiljka
so i biber

Priprema:

Stavite meso na vreo tiganj da se zarumeni s obe strane. Dodajte belo vino i pustite da alkohol ispari. Dodajte kutlaču bujona i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. Iseckajte paradajz na kockice, pa dodajte mesu i nalijte ostatkom bujona. Dodajte iseckan bosiljak, so i biber.

pixabay.com

Riba u marinadi idealna za večeru

VEČERA

Brancin u marinadi

Sastojci:

2 očišćena brancina
100 g zelenih maslina
struk mladog belog luka
maslinovo ulje
biber i so

Preliv

2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, ljuta papričica

Priprema:

Očišćenu ribu prelijte marinadom od ulja, iseckanih zelenih maslina i iseckanog mladog belog luka. Ostatak marinade rasporedite oko ribe u plehu i još malo prelijte maslinovim uljem. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja u šerpici zagrejte maslinovo ulje, dodajte na listiće iseckan beli luk i na kolutiće iseckanu ljutu papričicu i time prelijte ribu.

Komentari (0)

Loading