RECEPT DR NESTOROVIĆA: Sirup za iskašljavanje od ananasa pomaže i kod tuberkuloze

Autor: banenestorovic.blogspot.com

Lifestyle

02.04.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dr Branimir Nestorović godinama deli savete o zdravlju i otkriva šta pišu naučni časopisi iz ove oblasti.

Foto: youtube.com/linkTV – internet televizija
Dr Branimir Nestorović godinama piše blog posvećen zdravlju

Njegovi pacijenti tako na njegovom blogu mogu da dođu do korisnih informacija, a ovom prilikom prenosimo recept za sirup za iskašljavanje koji je objavio jo 2017. godine.

Njegovu objavu penosimo u celosti:

"Kao što je slučaj sa brojnim narodnim lekovima ili namirnicama, poslednjih godina raste njihova popularnost u odnosu na klasičnu farmakoterapiju. Sa minimalnim ili nikakvim rizikom za zdravlje, a dosta korisnih efekata, ljudi se sve češće opredeljuju za biljke kao lekovita srdstva.

U ovom kratkom postu, koji se zasniva na preglednom članku iz Indije (2010) Department of Pharmaceutical Technology i Meerut Institute of Engineering and Technology, opisaću pripremu naptika od ananasa, koji uklanja sekret iz pluća osoba obolelih od tuberkuiloze (naravno da recept deluje i na druge vrste sekreta).

Ova grupa je pokazala da davanje 50 ml koncentrovanog soka belog luka može da izleči ozbiljne gljivične infekcije (slične rezultate daje kod žena sa infekcijama mokraćnih puteva izazvanih bakterijama rezistentnim na antibiotike).

 Ananas ima svojstva da deluje na smirivanje zapaljenja (ovaj efekat je posledica prisustva enzima bromelaina), a smanjuje i otok sluzokože nosa kod respiratornih infekcija.

Ako koristite napitak za koji ću dati recept, veoma je važno da zapamtite da treba da popijete najmanje osam čaša vode dnevno.

Foto: pixabay.com
Sok od ananasa iskoristite da lakše izbacite sluz

Recept za sirup za iskašljavanje sa ananasom

​Sastojci:

  • šolja soka od ananasa
  • između prstiju so
  • između prstiju biber
  • 1,5 kafena kašika meda

Pije se četvrtina šolje, 3-4 puta dnevno.
 
Obično ne dajem recepte (iako obožavam da kuvam i jedem), ali ovaj je toliko jednostavan i efikasan da sam morao da ga podelim sa vama."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading