PET PRAVILA ZA DORUČAK: Ako ih ispoštujete, nećete imati problema sa kilogramima!

Autor: Republika

Lifestyle

05.03.2021

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažniji je obrok u toku dana, ali je isto tako važno i da doručak bude po pravilima kako vam se ne bi taložile masne naslage i da biste imali više energije. Mi vam otkrivamo 5 zlatnih pravila za jutarnji obrok.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Neka pravila koja primenjujete od jutra mogu se odraziti na proces gubitka kilograma. Pogledajte ključna koja se tiču doručka, a mogu vam pomoći da smršate.

1. Unesite najmanje 8 grama vlakana

Vlakna će vas duže držati sitima pa nećete posezati za grickalicama do ručka. Zato je važno da vam doručak obiluje vlaknima.

2. Doručujte čim se probudite

Iskoristite potencijal organizma da sagoreva masti i jedite kad ustanete, tačnije, najkasnije sat vremena nakon buđenja. Na taj način podstičete metabolizam i izbegavate kasnije napade gladi.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

3. Jedite više proteina, a manje šećera

Slatka hrana možda izgleda primamljivo i idealno za prvi obrok, ali nije najbolji izbor. Ovakva hrana ima više kalorija, a daje vam manje energije. Zato jedite namirnice bogate proteinima, poput jaja i peciva od brašna od celog zrna žitarica.

4. Vodite računa o veličini porcije

Doručak treba da bude dovoljno obilan da vas zasiti, ali ne treba preterivati. U principu, ne bi trebalo da unesete više od 350 kalorija.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

5. Nikada ne preskačite doručak

Preskakanje obroka nije dobro rešenje ako želite da smršate. Ovo se naročito odnosi na doručak. Kvalitetan doručak će vas zasititi, pa ćete tokom dana uneti manje kalorija i nećete imati povećan apetit, piše Elle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading