OVU POZU NEĆE ODBITI NIJEDNA ŽENA: Muškarci, RASPAMETITE je, veoma je jednostavno!

Autor: M.O.

Lifestyle

06.03.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je krevet u pitanju, žene nisu toliko komplikovane.

OVU POZU NEĆE ODBITI NIJEDNA ŽENA: Muškarci, RASPAMETITE je, veoma je jednostavno!

Foto: Shuterstock

Nedavna istraživanja pokazuju da misionarska poza može biti ključna za postizanje orgazma kod žena, uprkos tome što je često smatrana dosadnom.

Stručnjaci naglašavaju da bi žene trebalo da daju prednost ovoj pozi ako žele da dožive vrhunac.

Dr Lori Minc, autorka knjige "Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters - And How to Get It", ističe da je ova poza jedina naučno dokazana kao efikasna za postizanje orgazma kod žena.

Istraživanja su pokazala da žene često imaju poteškoća s postizanjem vrhunca tokom seksualnog odnosa, a jedno istraživanje sprovedeno na 800 američkih studenata ukazuje da samo 39 posto žena doživljava orgazam tokom seksa, u poređenju sa 91 odsto muškaraca.

Republika

Foto: We-Vibe WOW Tech/Unsplash.com

Ako želite da vaša partnerka uživa obratite pažnju na ovo

Orgazam i žensko zadovoljstvo

Istraživanja su pokazala da žensko zadovoljstvo nije nedokučiva stvar, te da neke žene ne mogu doživeti orgazam isključivo penetrativnim se*som. Studije su čak pokazale da žene češće dostižu vrhunac s drugim ženama nego s muškarcima, dok skoro 80 odsto žena ne može postići orgazam bez stimulacije klitorisa.

Naučna istraživanja o pozama

Jedno istraživanje sprovedeno na privatnoj ginekološkoj klinici "New H Medical" u Njujorku pratilo je dotok krvi u klitoris žena tokom se*sa u različitim pozama, uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu. Ultrazvučni skeneri su otkrili da se klitoris najviše puni krvlju, što je ključno za postizanje orgazma, baš u misionarskom položaju.

Dr Kimberli ističe da postoji malo naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih se*sualnih pozicija i ženskog orgazma, te da se pseća poza pokazala kao najmanje uspešna za postizanje tog cilja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading