OVE NAVIKE NAKON INTIMNOG ODNOSA VAM UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE: Svaka žena to radi, a ne zna da može navući strašne INFEKCIJE

Autor: N.J.

Lifestyle

09.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatra se da ove navike utiču na reproduktivno zdravlje žena.

OVE NAVIKE NAKON INTIMNOG ODNOSA VAM UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE: Svaka žena to radi, a ne zna da može navući strašne INFEKCIJE

Foto: shutterstock

Nakon intimnog čina svako ima svoje neke navike koje verovatno praktikuje duži vremenski period. Ipak, pogotovo žene trebalo bi da budu obazrive i da određene stvari izbace ili smanje zarad dobrog reproduktivnog zdravlja. Određene navike nisu dobre po ženski rod, a u nastavku saznajte o kojima je reč.

Vlažne maramice

Nakon završetka se*sualnog čina, mnogi ljudi posežu za vlažnim maramicama kako bi se osvežili. Međutim, malo ko razmišlja o sastojcima ovih proizvoda. Mnoge vlažne maramice sadrže hemikalije poput alkohola, glicerina i ulja, koje mogu izazvati iritacije kože, crvenilo, otok i svrab. Stoga, ukoliko ste osetljivi na ove sastojke, preporučuje se da izbegavate korišćenje vlažnih maramica nakon intimnog odnosa.

Nežno čišćenje ženskog polnog organa

Stručnjaci upozoravaju da pranje vagine sapunom može dovesti do alergijske reakcije i iritacije. Vagina je organ koji se sam čisti, te bi trebalo da se tretira veoma nežno. Preporučuje se ispiranje vodom kao dovoljna higijenska mera, ali to je isključivo važa odluka.

Foto: shutterstock

Stručnjaci upozoravaju da pranje vagine sapunom može dovesti do alergijske reakcije i iritacije


Pravovremeno pražnjenje bešike

Nakon intimnog odnosa, preporučuje se pražnjenje bešike u roku od sat vremena kako bi se izbegla mogućnost guranja bakterija u mokraćni kanal, što može dovesti do infekcije.

Odabir pravog donjeg veša

Pamučni veš se preporučuje kao najbolji izbor, dok nošenje sintetičkog veša može dovesti do zadržavanja vlage i povećanog rizika od gljivičnih infekcija.

Izbegavanje tople kupke

Izlaganje kože vodi može smanjiti delotvornost antimikrobne barijere, povećavajući time rizik od infekcija. Stoga se preporučuje izbegavanje skakanja u toplu kadu radi očuvanja zdravlja kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading