ISPROBAJTE "SVESTAN INTIMAN ODNOS!" Tehnika nije komplikovana, a mišići su posebno opušteni - DESIĆE SE EKSPLOZIJA STRASTI

Autor:

Lifestyle

11.09.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sledeći način isprobajte šta stvarno znači svestan intiman odnos.

ISPROBAJTE "SVESTAN INTIMAN ODNOS!" Tehnika nije komplikovana, a mišići su posebno opušteni - DESIĆE SE EKSPLOZIJA STRASTI

Foto: pixabay.com

Par

Intimnim odnosom povezujemo se sa partnerom i samim tim se mnogo lakše nosimo sa svakodnevnim obavezama, ali i stresom. Otpuštanje negativne energije treba da bude prioritet. Stručnjaci tvrde da postoje tehnike kojima se možemo boriti protiv toga a zove se "svesni seks".

Šta je svesni seks?

Najjednostavnije rečeno to je sposobnost isključivanja misli, odnosno da ne dopustite da vam svakodnevne brige i ono što se "mota po glavi" naruši intiman odnos. Ne razmišljajte šta ste danas zaboravili da očistite, kupite, operete, jednostavno se prepustite trenutku. Čak i kada vam na um padne nešto što nema veze sa trenutkom u kom ste, samo je odbacite i nastavite da uživate.

Foto: shutterstock

Intiman odnos u tuš kabini

Istorija svesnog seksa

Masters i Džonson stvorili su pojam "osetljivog fokusa" da bi opisali umeće boravka "ovde i sada". Tvrde da je to odličan i uspešan način rešavanja seksualnih problema uključujući preranu ejakulaciju, erektilnu disfunkciju i nisko uzbuđenje. Pre toga se meditacija i održavanje pažnje koristio kao način da parovi budu usredsređeni jedni na druge tokom intimnog odnosa.

"Moć svesnog seksa" Dijane Ričardson u kome govori o uživanju u krevetu prikupio je više od pola miliona pregleda na Jutjubu, a tu daje neke važne savete.

1. Dogovorite se za intiman odnos

Time ublažavate pritisak kada će se sledeći intiman odnos dogoditi. Ženama je mnogo lakše da znaju kada će se odnos dogoditi kako bi se "pripremile", a muškarci kako bi uzbuđenje raslo. 

Pre samog odnosa izbacite iz glave sve što bi moglo da vam naruši trenutak. Ako imate mnogo obaveza jednostavno sedite i napišite sve na papir, kako bi vam te misli izašle.

Ipak, to je trenutak samo za partnera i vas.

Foto: shutterstock

Devojka skida crveni donji veš

2. Sve isključite

Sve što bi moglo da vam naruši pažnju, telefon, internet, računar jednostavno sve isključite. Pustite muziku.

3. Vežba fokusa

Dva minuta fokusirajte se na svoje disanje. Lepo udahnite kroz nos i izdahnite kroz usta. Ovo je jedna od jednostavnih oblika meditacije. Disanje uskladite sa svojim partnerom. Vredi isprobati!

Stavite jedno drugom ruku na srce i uskladite disanje, piše "24 sata hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading