SVI SMO BILI U ZABLUDI: Ključ za uspešnu vezu je odnos 80:20, a NE izjednačen trud, evo kako!

Autor: M.O.

Lifestyle

02.08.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilno primeniti princip 80:20 u vašoj vezi i postići sreću i harmoniju

SVI SMO BILI U ZABLUDI: Ključ za uspešnu vezu je odnos 80:20, a NE izjednačen trud, evo kako!

Foto: shutterstock

Mnogi će u junu upoznati srodnu dušu i zaljubiti se do ušiju

Svi želimo srećnu i ispunjavajuću vezu, ali često se pitamo koji je ključni faktor za njen uspeh. Dok mnogi kažu da je potrebno da partneri daju po 50% kako bi odnos funkcionisao, postoje i oni koji tvrde da je formula za uspešnu vezu zapravo odnos 80:20.

Šta tačno znači ovaj odnos 80:20? Ovo znači da svaki partner treba da uloži 80% truda i pažnje u vezu, dok će drugi partner uložiti 20%. Ovo možda zvuči neobično na prvi pogled, ali kada razmislite o tome, može biti veoma korisno za održavanje harmoničnog odnosa.

Prvo što je važno u ovom odnosu jeste da oba partnera budu svesna ovog principa i da su spremni da rade na vezi. Komunikacija je ključna - razgovarajte o svojim očekivanjima, potrebama i željama u vezi. Postavite prioritete i razjasnite šta vam je važno kako biste oboje mogli da se fokusirate na najbitnije aspekte veze.

Republika

Foto: Unsplash/ Jeremy Doddridge

Uspešna veza leži u tome da parovi imaju najmanje 80% pozitivnih interakcija.

 

Takođe, važno je da se svaki partner usredsredi na sopstveni razvoj i rast kao osoba. Kada osoba radi na sebi i bude srećna i ispunjena sama sa sobom, može bolje doprineti i unaprediti vezu. Ovo takođe znači da treba da imate svoje interese, prijatelje i vreme za sebe kako biste se osećali uravnoteženo i zadovoljno.

Odnos 80:20 takođe podrazumeva i da se ne opterećujete sitnicama i nesavršenostima u vezi. Nema savršene veze i svi imamo svoje mane. Važno je fokusirati se na ono što je dobro i pozitivno u vezi, umesto da se stalno osvrćemo na greške i nedostatke.

Takođe, podela truda 80:20 može varirati tokom vremena i situacija. Nekada će jedan partner biti više opterećen obavezama, dok će drugi preuzeti više odgovornosti u drugim trenucima. Bitno je da oboje budete fleksibilni i spremni da podržite jedno drugo u različitim situacijama.

Ključno je da održite balans u vezi i da radite zajedno kako biste izgradili snažnu i zdravu vezu. Odnos 80:20 ne znači da jedan partner preuzima svu odgovornost, već da oboje prepoznate svoje uloge i doprinosite kako biste postigli srećnu i uspešnu vezu.

Radite na stvaranju više pozitivnih trenutaka sa svojim partnerom i negujte ljubav i podršku kako biste ojačali vaš odnos.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading