ANDREA I MARKO OTIŠLI SU NA MEDENI MESEC KOJI SE PRETVORIO U HOROR: Rekli su da on neće stići živ u SRBIJU - Još dvoje je odnelo taj dan i NIKADA ih nisu našli!

Autor: N.J.

Lifestyle

26.04.2023

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmska priča dvoje ljudi koji su krunisali ljubav brakom i otišli na medeni mesec.

ANDREA I MARKO OTIŠLI SU NA MEDENI MESEC KOJI SE PRETVORIO U HOROR: Rekli su da on neće stići živ u SRBIJU - Još dvoje je odnelo taj dan i NIKADA ih nisu našli!

Foto: shutterstock

Profesorka Andrea Janković (25) je srpska snajka kako mi to kažemo, predaje engleski i nemački, a udata je za Srbina Marka. Otišli su na medeni mesec na Maldive i tamo im je bilo lepo dok se nije desila nesreća. Njen suprug je profesionalac, odnosno plivač i ronilac. Želeo je da skače u vodu, ali nije video da je voda plitka.

- Kada je skočio, ja sam mislila da pliva i istražuje jer uvek je sa nekom maskom. A neko je samo rekao "pomoć", ja sam bila u šoku pa nisam razumela šta se dešava. Kada sam ga videla već je bio paralizovan, polomio je zube i nije bio svestan. Bila sam u velikom šoku, ali prisebna. Bilo mi je jasno da je neka povreda, a dok smo ga izvukli zvali su hitnu pomoć. Dala sam mu veštačko disanje -  priseća se ona u emisiji na "K1 televiziji".

Niko nije priželjkivao da se zdravstvena situacija zakomplikuje, posebno ne na Maldivima.

- Imaju ambulante za male povrede, nije bio Marko prvi slučaj taj dan. Još dvojicu je struja odnela isti dan i nisu mogli da ih pronađu. Maldivi nisu mesto gde ideš slobodno i istražuješ okolinu, drugačiji je svet. Kada smo stigli, dali su nam jasna pravila. Na primer, ovo ne sme, ne smete da idete tamo gde je označeno... Imaju ajkule, morali smo da saslušamo koje su dobre, a koje loše. 

Foto: Unsplash/ Austin Neill

Muškarac surfuje

Kada je pozvana hitna pomoć, niko nije hteo da joj kaže da li je živ.

- Osetila sam puls. Odveli su ga u ambulantu i 30 minuta sam čekala da mi neko prenese informaciju da je živ. Doktor mi je rekao da je živ, ali da brzim brodom moramo na drugo ostrvo, jer nemaju rendgen da bi videli šta je povreda - kaže ona i dodaje da su mislili da su povređeni vratni pršljenovi.

U bolnici su rekli da je situacija strašna, te da mora ići u Indiju jer do Srbije neće preživeti transport. A pre toga, rekli su da bi trebalo prvo da ode kod neurohirurga. 

Foto: Shutterstock

Muškarac u bolnici

- Marko se probudio i bio je u bunilu i pamćenje mu se vratilo, a kada sam videla da pomera levu nogu samo sam pomislila da ima nade. Ipak, ništa drugo nije osećao - objašnjava.

Kada su otišli u treću kliniku, rekli su da su se pršljenovi vratili u prvobitan položaj i da ne moraju hitno na operaciju već sada može da se vrati u Srbiju. Posle nekog vremena, Marko se oporavio, ali nije još uvek u potpunosti dobro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading