RTS NA STUBU SRAMA! BRUKA JAVNOG SERVISA: Umesto jasnih odgovora - šturo saopštenje i besprizorno uplitanje državnih institucija!

Autor:

Vesti

26.04.2023

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio televizija Srbije (RTS) bezuspešno je pokušala da se opere nakon skandaloznog snimka u kojem je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izvređao porodicu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

RTS NA STUBU SRAMA! BRUKA JAVNOG SERVISA: Umesto jasnih odgovora - šturo saopštenje i besprizorno uplitanje državnih institucija!

Foto: Starsport, Dragan Kadić, Tanjug/Zoran Žestić

Video snimak u kojem predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ne znajući za uključene kamere vređa Novakovu porodicu i njegov tim bez ikakve dileme vest je dana u Srbiji, a ubrzo bi to mogao da postane i javni servis, koji se nakon što je skandal obelodanjen na društvenim mrežama, oglasio sramnim saopštenjem.

Umesto da direktno odgovori na pitanja koja interesuju javnost - konkretno, kako je snimak pušten pre početka emisije "Oko" u kojoj je gostovao Dodik, koga je pustio i sa kojim ciljem, RTS se po ko zna koji put odlučio da pravi mrtav i objavi tek šturo saopštenje u kojem je, kako je Republika pisala, pozvao BIU i MUP da pokrenu istragu.

Republika

Foto: Tanjukg- ZORAN ŽESTIĆ

 

 

Ovim povodom, baš kao i što je to bio slučaj i kada su centralna tema u Srbiji bile plate na javnom servisu, nije se oglasio ni Dragan Bujošević kao ni uredništvo i rukovodstvo RTS koje plaćaju svi građani Srbije.

Republika

Foto: Tanjug-Sava Radovanović

Ni da bekne: Dragan Bujošević

 

Podsetimo, kako je Republika prva pisala, ceo slučaj zatalasao se u javnosti nakon što je obelodanjen snimak u kojem Dodik doslovce kaže:

- Mogu ti reći ovi Đokovići su malo teški u pi*ku materinu. Uff... Znaš, to sve ljudi doživljavaju na emociju, al' kad uđeš u posao, au... Ciganija poprilična mogu ti reći. Oni saradnici njihovi, to... On izgubi u četvrtfinalu. A mi sve bazirali... - rekao je Dodik pre nego što je snimak prekinut.

 

 

Nakon toga, Dodik se oglasio u medijima poručujući da mu je RTS spremio "sačekušu" i ističući da su izgubili njegovo poverenje.

Gostujući u sinoćnjoj emisiji "Oko" RTS-a izneo sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvek. Moj odnos prema voditelju emisije /Gorislav/ Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dela Srbije koja ne može da im oprosti uspeh - istakao je Dodik, o čemu opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ivana

26.04.2023 16:41

Ovo je Dodikova bruka a ne RTS-a

Šumadinac

26.04.2023 16:59

RTS kriv što je isplivao snimak, a Dodik nije što je laprdao... Pazi, majku mu! O Bujketu ne treba trošiti reči...

Scorpio

26.04.2023 19:07

Kakav god da je RTS, Dodik je pokazao kakav je, kako misli i sta prica iza ledja.

On

26.04.2023 20:33

Pitam se pitam ko je mogao da smesi Dodiku?