SAVETI IZ PRVE RUKE: Masaža za oblikovanje trbušnjaka

Autor: Marija Stanić

Lifestyle

03.08.2021

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masaža tela oduvek je bila jedan od najpoželjnijih tretmana u kojima ljudi uživaju, ali i otklanjaju neke zdravstvene ili estetske probleme.

Republika

Foto: pixabay.com

Efikasan način da se skinu masne naslage sa stomaka

Umetnost same tehnike usavršavala se hiljadama godina, a stilovi masiranja variraju od istezanja, stiskanja, lupkanja do blagog udaranja.

Portal Republika.rs ovom prilikom izdvaja čuvenu japansku masažu stomaka, jer je u pitanju efikasan način da se pomogne vajanje trbušnih mišića.

Fiziterapeut Mima Ananijev otkriva da ova vrsta masaže ima za cilj jačanje i zatezanje trbušnih mišića, kao i uklanjanje masnih naslaga sa stomaka.

- Japanska masaža uspostavlja psihofizičku ravnotežu, poboljšava cirkulaciju, snižava krvni pritisak, opušta mišiće, otklanja glavobolju i jača imuni sistem - kaže Ananijev.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mi Ma (@mima6148)

Ona objašnjava da se sama masaža sprovodi manuelno, uz prethodnu lasersku elektrostimulaciju mišića na predelu stomaka, kao i da je u proseku potrebno 10 tretmana, ali i više ako osoba ima dosta abdomenalne masnoće.

- Japanska masaža se preporučuje osobama oba pola koji imaju problema s probavom jer ubrzava rad creva, pa je uz tretmane poželjno odraditi i detoksikaciju organizma da bi pomogli telu da se očisti od toksina i regeneriše. Može da se radi tokom cele godine, a naročito se preporučuje leti. Kontraindikovana je samo za žene za vreme menstrualnog ciklusa - ističe Mima Ananijev.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Mima Ananijev

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading