JEDITE POLAKO I PIJTE TOPLU VODU: Lekar indijske TRADICIONALNE medicine otkriva KAKO da najlakše skinete MASNE naslage sa stomaka!

Autor:

Lifestyle

16.07.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za mnoge gubljenje kila možda nije pravi problem, već je to skidanje masnoće na stomaku ili oko njega.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako genetski faktori mogu igrati ulogu, masnoća na stomaku takođe se može kontrolisati sa nekoliko izmena u načinu života, predložio je ayurvedski(indijska tradicionalna medicina) lekar dr Šajam VL.

Prema njegovim rečima, treba gledati da se "prirodno topi mast na stomaku" pomoću nekih efikasnih, lako sledljivih ayurvedskih saveta.

- Mast na stomaku može izgledati tvrdoglavo, ali uz pravilnu ishranu i vežbanje masnoću možete lako topiti - napomenuo je.

 

 

Evo šta biste trebali imati na umu

- Unosite 50 posto dnevnih kalorija za ručak, jer je vaša probavna snaga tada najjača. Unosite najmanje kalorija za večeru, koja bi trebalo da bude pre 19.00 - rekao je.

Smanjite unos rafinisanih ugljenih hidrata; klonite se slatkiša, zaslađenih pića i hrane bogate uljem.

Koristite ove jednostavne savete:

  • Konzumirajte fini prah pečenog semena piskavice vodom ujutru na prazan stomak ili možete namočiti seme piskavice preko noći i konzumirati je ujutru na prazan stomak
  • Prema dr. Shiamu, voće garsinija kambodža poboljšava ukus, poboljšava varenje i podstiče metabolizam koji pomaže u gubitku kilograma.
  • Trifala pomaže u uklanjanju toksina iz tela i podmlađuje probavni sistem.                                            Kako se koristi? Uzmite kašičicu praha trifale toplom vodom dva sata posle večere.
  • Suvi đumbir u prahu sadrži termogena sredstva koja su korisna za sagorevanje masti. Redovna konzumacija vode prokuvane u prahu osušenog đumbira može zapravo pomoći u jačanju metabolizma i sagorevanju viška masti. Takođe možete dodati đumbir u svakodnevnu ishranu da biste pojačali gubitak kilograma.
  • Brzo hodanje 30 minuta efikasna je metoda sagorevanja masti na stomaku, rekao je dr Šajam. Joga i pilates takođe pomažu u sagorevanju stomaka.
  • Kad god ste žedni, pijte toplu vodu. Topla voda aktivira vaš metabolizam i pomaže u gubitku kilograma.
  • Odvojite vreme za žvakanje hrane.
    - Varenje ugljenih hidrata započinje u ustima dok se meša sa pljuvačkom. Žvakanje pomaže u razgradnji hrane u ustima pre nego što putuje u ostatak digestivnog trakta. Takođe aktivira hormon sitosti koji upozorava kada je stomak pun - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading