IZBRIŠITE TRAGOVE UMORA I STRESA: 5 načina da poboljšate izgled kože!

Autor: Republika

Lifestyle

07.07.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drage dame, koliko god mislile da je nemoguće preko noći poboljšati izgled kože lica, verujte da je ovako nešto moguće postići. Ipak, da biste povratile sjaj licu, morate promeniti način života i korigovati neke svakodnevne navike.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naravno, ne možemo očekivati da nam koža izgleda kao kad smo bile u dvadesetim, ali svakako treba da joj posvetimo više pažnje, posebno u ovim vrelim letnjim danima. Ovo se podjednako odnosi i na dame koje godinama muče muku s borama, pegama, flekama, kao i na one koje nemaju nekih naročitih problema kada je nega lica u pitanju.

Uvek je dobro da posetite dermatologa i počnete s nešto intenzivnijim tretmanima, ali vam Tetka Saveta donosi i nekoliko predloga kako da bar malo poboljšate izgled kože i vratite sjaj licu.

RepublikaFoto: pexels.com

Izbegavajte prekomerno umivanje

Nemojte misliti da će se mrlje, podočnjaci, bubuljice, pege i bore najlakše ukloniti tako što ćete lice prati i čistiti više puta tokom dana. Naime, istina je da upravo previše pranja može dodatno da vam isuši kožu, ali i da je iziritira. Takođe, ona može postati još crvenija i nadraženija. Ako ste isušile kožu pokušavajući da je očistite, narednog jutra se možete probuditi s još više problema nego kad ste legle da spavate. Najbolje je da se držite zlatne sredine. Umivajte se dvaput dnevno jer je to sasvim dovoljno da održavate zdrav izgled kože lica.

Koristite blago sredstvo za čišćenje

Pored redovnog, ali umerenog umivanja, treba da pazite i koje sredstvo za čišćenje lica koristite. Naime, zrnasti sapuni ili oni sa jakim hemikalijama takođe vam mogu isušiti kožu, što će dovesti do toga da ona preterano počne da proizvodi svoje prirodno ulje i nastaće još veći problem. Iz tog razloga treba da koristite blago sredstvo za čišćenje, ali bez ulja, koje sadrži sastojke poput benzoil-peroksida ili salicilne kiseline.

RepublikaFoto: pexels.com

Kritična područja mažite kremom protiv akni

Iako treba da izbegavate preterano jaka sredstva za celo lice, problematične delove je ipak dobro tretirati na taj način. Kao tretman, koristite kremu protiv akni sa benzoil-peroksidom, koja je namenjena za problematične delove lica, nanoseći je prema naznačenom uputstvu. Neposredno nakon što ste očistile lice, nanesite je prstima ili tupferom na deo na kom se javio problem.

RepublikaFoto: pexels.com

Nemojte dodirivati lice rukama

Da li ste znale da čak i čista kosa ima prirodna ulja, koja mogu začepiti pore. Takođe, koliko god mislile da su vam prsti čisti i dezinfikovani, znajte da na njima uvek ima bakterija koje će vam napraviti problem na licu. Naime, svi potezi koje napravimo tokom dana svesno ili ne poput pričanja telefonom koji je naslonjen na obraz ili češkanja lica, popravljanje šminke i slično - idealan su način da napravimo probleme na koži. Zato povedite računa i potrudite se da držite kosu i prste što dalje od lica.

Spavajte punih osam sati

Ipak, ono najvažnije što treba da uradite da bi vam koža blistala jeste da se naspavate. Naravno, govorimo o kvalitetnom snu u trajanju od osam sati jer je to idealno vreme da se koža regeneriše. Prvo što ćete primetiti kad se ujutru probudite jeste da su podočnjaci nestali, te da delujete svežije i opuštenije. Naime, čim nemate podočnjake, lice će vam izgledati zategnutije i odmornije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading