SVEĆAMA POJAČAJTE ENERGIJU: Zlatna za uspeh, crvena za snagu volje... Ali samo ako ih koristite OVAKO

Autor:

Lifestyle

08.07.2021

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema drevnoj kineskoj filozofiji, sveće u određenom području jedan su od idealnih dodataka za podsticaj širenja energije. Naime, sveće su vekovima bile važan simbol u tradiciji mnogih naroda i korišćene su u mnogim magijskim obredima. Odabir prave boje sveće je veoma važan jer svaka boja ima jedinstvenu energiju, koja može pojačati različite vibracije. Osim što će ukrasiti dom, sveće pomažu i u postizanju ravnoteže u svim područjima života.

Foto: Photo by Taryn Elliott from Pexels
Foto: Ilustracija

Feng-šui čitavu priču sa svećama podiže na viši nivo. Naime, upaljena sveća ima otvoren plamen, što znači da je snažan i moćan izvor energije elementa vatre. Jedna upaljena sveća dovoljna je da pokrene energiju u prostoru. Da li će pojačati dobru ili lošu energiju, zavisi od ciklusa pet elemenata i samog odnosa tih elemenata. Kada znate koje elemente želite da ojačate u prostoriji, tada znate i koje boje će biti sveća koju ćete koristiti.

Simbolika sveća u feng-šuiju

Žuta sveća je simbol tople energije. Odnosi se na dobro raspoloženje, optimizam, vraćanje vitalne snage. Prema feng-šuiju, može da vrati inspiraciju i mentalnu jasnoću, a podstiče sklad u području romantičnih odnosa.

Zelena sveća je poznata po sposobnosti za privlačenje obilja. Koristi se za jačanje finansijske stabilnosti, održavanje harmonije i porodičnog mira. Prema feng-šuiju, zelenu sveću treba upaliti dva puta nedeljno za vraćanje raspoloženja, vitalnosti i psihičkog sklada.

Narandžasta sveća je simbol mudrosti i razvoja kada je u pitanju poslovni plan. Takođe aktivira sklad i toplinu na porodičnom planu, a dovodi i do ravnoteže u duhovnom životu.

RepublikaFoto: Photo by Lisa from Pexels
Foto: Ilustracija

Crvena sveća pojačava seksualnost i snagu volje. Najbolje je da se koristi u periodu kada nam nedostaje samopouzdanje. Savetuje se da crvenu sveću na stavljate u spavaću sobu jer će pojačati energiju neravnoteže.

Plava sveća podstiče mir, porodičnu harmoniju i strpljenje. Eliminiše nesklad, vraćajući duhovnu ravnotežu i mir. Srebrna sveća odnosi se na moć i jačanje stabilnosti.

Zlatna sveća simbolizuje uspeh u poslu i karijeri. Simbolika ove sveće ukazuje i na isceljenje i zaštitu.

Ljubičasta sveća pomaže u zaštiti, kao i u neutralisanju loše energije. U praksi se najčešće koristi tokom meditacije.

Crna sveća se smatra moćnim katalizatorom energije i služi za zaštitu aure. Takođe služi za oslobađanje od loših uticaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading