NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Potrebna su vam samo DVA sastojka, imaćete ih tokom cele godine!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

18.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenadićete se koliko je zaista prosto.

NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Potrebna su vam samo DVA sastojka, imaćete ih tokom cele godine!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ SOS Kuhinja/Kitchen

Da li ste ikada razmišljali o tome kako biste mogli da napravite domaće rezance za svoju omiljenu supu? Uz samo dva sastojka, jaja i brašno, i malo truda, možete napraviti ukusne rezance kod kuće.

Sastojci:

  • 3 jaja,
  • 300 g brašna

Priprema: 

Prvo, u dublju činiju sipajte brašno, napravite udubljenje u sredini i stavite jaja. Zatim rukama zamesite testo dok ne postane glatko. Umotajte testo u providnu foliju i ostavite ga u frižideru sat vremena.

Republika

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ SOS Kuhinja/Kitchen

Napravite domaće rezance od dva sastojka

Nakon što je testo odstojalo, razvijte ga oklagijom i isecite na trake. Možete koristiti mašinu za testo da biste dobili tanke i ravnomerne rezance, ili možete koristiti dobru staru oklagiju, ali ćete morati malo više da se potrudite.

Kada ste dobili željenu debljinu rezanaca, ostavite ih da se prosuše na vazduhu desetak minuta. Zatim ih možete iseći na željenu dužinu, rastresiti rukama i ostaviti da se dodatno osuše na kuhinjskoj krpi. Kada se osuše, rezance možete odmah koristiti ili ih čuvati u papirnoj kesi.

Nakon ovog procesa, možete uživati u domaćim rezancima u svojoj omiljenoj pilećoj supi!

Domaći rezanci - jednostavno i ukusno

Nema ničeg lepšeg od tanjira tople, pileće supice sa domaćim rezancima. Međutim, kada pijace ne rade ili je teško nabaviti domaće rezance, možete ih jednostavno napraviti kod kuće. Sve što vam je potrebno su jaja i brašno, a uz malo truda možete uživati u domaćim rezancima baš kao nekada.

Recept je jednostavan - samo jaja i brašno. Ako imate mašinu za testo, proces će biti brži i lakši, ali čak i ako je nemate, možete koristiti običnu oklagiju. Nakon što testo odstoji u frižideru, razvijte ga, isecite na trake i oblikujte rezance. Nakon kratkog sušenja, domaći rezanci su spremni za kuvanje i dodavanje u supu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading