KADA OVO BUDETE ČULI NEĆETE VIŠE BACATI LIMUNOVU KORU: Zlata vredi tokom HLADNIH i zimskih dana!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.01.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Limun tokom zime morate uvek da imate u kući.

KADA OVO BUDETE ČULI NEĆETE VIŠE BACATI LIMUNOVU KORU: Zlata vredi tokom HLADNIH i zimskih dana!

Foto: Photo by Julia Zolotova on Unsplash

Zima je period kada je limun neizostavan deo svakog domaćinstva, a zaista postoji dobar razlog za to. Ovo citrusno voće je izuzetno zdravo i lekovito, a naročito je poznato po visokom sadržaju vitamina C, koji je ključan za jačanje imuniteta.

Limunada za svakodnevnu dozu zdravlja

Čaša limunade svakog jutra može biti ključna za očuvanje zdravlja tokom hladnih zimskih dana. Osim štiti od virusa i bakterija, limunada može popraviti raspoloženje i sprečiti zimske bolesti. Ukoliko je čista limunada prekisela za vaš ukus, možete je pomešati sa sokom od pomorandže ili dodati malo šećera.

Republika

Foto: YouTube/Przepisy Mimi

Limunov sok je veoma zdrav, ali i sama njegova kora

 

Pored vitamina C, limun je bogat antioksidansima koji pomažu u neutralizaciji toksina u organizmu. Limunska kiselina igra ključnu ulogu u razgradnji masti i poboljšanju asimilacije hranjivih sastojaka, čineći limun izuzetno korisnim za očuvanje zdravlja.


Kora limuna - neprocenjivi deo voća

Kora limuna sadrži dragocene sastojke poput flavonoida koji jačaju kapilare i eterična ulja sa antiseptičkim delovanjem. Osim toga, ulje limuna se koristi u aromaterapiji za poboljšanje raspoloženja i koncentracije, čineći koru limuna dragocenim dodatkom ishrani.

Osim što ubrzava metabolizam i stvara osećaj sitosti, limun je izniman u čišćenju organizma od štetnih supstanci. Njegova učinkovitost je tolika da su se razvile brojne dijete bazirane na njegovim blagotvornim svojstvima, čineći ga nezaobilaznim saveznikom za očuvanje zdravlja tokom zimskih meseci.

Najbolje bi bilo da ujutru na prazan stomak da popijete limunadu sa mlakom vodom kako biste zdravo započeli dan i pokrenuli svoj metabolizam. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading