SVE VREME POGREŠNO ČISTIMO KUPUS: Ovako se to radi za svega SEKUND bez noža!

Autor:

Lifestyle

12.12.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj trik će vam olakšati život i skratiti vreme u pripremi jela od kupusa.

SVE VREME POGREŠNO ČISTIMO KUPUS: Ovako se to radi za svega SEKUND bez noža!

Foto: shutterstock

Kupus je jedna od namirnica koja se često koristi u kulinarstvu, ali čišćenje i priprema mogu biti prilično naporni. Međutim, postoji trik koji vam može uštedeti vreme i trud.

Iako mnogi volimo da ga jedemo, često izbegavamo da ga pravimo zbog samog nereda koji ostaje posle njega. Seckanje često nije praktično i mora iz više delova da se reže kako bi mogao da se lepo isecka. 

Republika

Foto: pixabay.com

Ovaj trik za sekcanje kupusa će vam olakšati život


Jedna "Tik-Tokerka" po imenu Suzi podelila je jednostavan trik kako da, bez upotrebe noža, očistite kupus za samo nekoliko sekundi. Sve što treba da uradite jeste da celu glavicu kupusa okrenete korenom nadole i snažno udarite o sto. Zatim, okrenite glavicu i rukama bukvalno iščupajte "srce" koje se već odvojilo od listova.

Ovaj trik može biti od velike pomoći u pripremi kupusa kao jela ili priloga, kao i zelene salate. Osim što ćete uštedeti vreme, ovaj metod je i izuzetno jednostavan za primenu, što ga čini savršenim za sve koji vole da kuvaju ili jednostavno žele brže i efikasnije pripreme obroka.

 

 


Kupus je namirnica koja nije samo ukusna već i veoma zdrava. Ovo povrće se koristi i kao lek, zahvaljujući svojim brojnim blagodetima za organizam. Kupus može pomoći u uklanjanju bola i otoka, a takođe je i niskokaloričan, što ga čini idealnim sastojkom za mnoge salate.

Nije ni čudo što je kupus čest izbor u mnogim dijetama, a njegova hranljiva vrednost čini ga omiljenim među ljubiteljima zdrave ishrane.

Trik za savršenu kupus salatu kao iz restorana

Uz ovaj trik za brzo čišćenje kupusa, možete napraviti savršenu kupus salatu kao iz restorana. Očišćeni kupus će biti spreman za upotrebu u bilo kojem receptu, bez nepotrebnog gubljenja vremena i napora.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading