TRIK KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Na OVAJ način proverite da li su se jaja pokvarila u frižideru!

Autor:

Lifestyle

10.12.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavan način da prepoznate pokvareno jaje.

TRIK KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Na OVAJ način proverite da li su se jaja pokvarila u frižideru!

Foto: shutterstock

Žena jede kuvano jaje

Iako su kokošija jaja mnogima omiljeni doručak, i oko njih bismo trebali biti oprezni. Pokvarena jaja mogu biti veoma opasna po zdravlje, zbog čega je izuzetno važno proveriti njihovu svežinu pre nego što ih upotrebimo.

Trik koji nam može pomoći da lako utvrdimo da li je jaje još uvek upotrebljivo.

Republika

Foto: printskrin/Jutjub

Jednostavno proverite da li se jaje pokvarilo


Test u vodi

Jedan od načina da proverimo svežinu jaja je da ih stavimo u čašu punu hladne vode. Ako jaje potone na dno, to znači da je sveže, dok ako plutaju, to je znak da bi trebalo da ih bacimo. Ovaj jednostavan test nam može pružiti brz odgovor o stanju jaja.

Test na tanjiru

Još jedan način provere svežine jaja je da ih stavimo na plići tanjir. Ako primetimo da belance klizi po tanjiru, a žumance nije kompaktno, to je znak da jaje više nije za upotrebu. Ova metoda nam omogućava da vizuelno utvrdimo stanje jaja.

Mućkanje jaja

Pored vizuelnih i vodenih testova, možemo i da izvršimo "mućkanje" jaja kako bismo proverili njihovo stanje. Pokvareno jaje dobija naziv "mućak" jer prilikom mućkanja proizvodi zvuk koji može biti indikator da je jaje pokvareno.

Miris jajeta

Naravno, svi smo upoznati sa specifičnim mirisom pokvarenog jajeta. Ako osetimo sumporast i jak smrad kada otvorimo jaje, to je siguran znak da je jaje pokvareno i da ga treba odmah baciti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading