KAKO DA PREPOZNATE PRAVI MED: Za OVU caku sigurno niste znali, dobro pogledajte!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.11.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma je važno da kupujete i konzumirate kvalitetan med!

KAKO DA PREPOZNATE PRAVI MED: Za OVU caku sigurno niste znali, dobro pogledajte!

Foto: YouTube/ Divas Can Cook

Da biste bili sigurni da konzumirate pravi med, možete iskoristiti jednostavan trik sa vodom i tanjirom. Pravi med, naime, "pamti" svoj originalni oblik iz košnice, pa će reagovati na specifičan način kada se pomeša sa vodom.

Nakon što pomešate med sa vodom i zatim kružno pokrećete tanjir, pravi med će formirati saće, dok lažni med neće pokazati takve promene.

Republika

Foto: Shutterstock

Ovako prepoznajte pravi med 

 


Zdravstvene koristi meda



Med je poznat po svojim lekovitim svojstvima i koristi se u različite svrhe, od kozmetike do medicinske primene. Studije su pokazale da konzumiranje meda može značajno smanjiti nivo šećera u krvi i holesterola, što ga čini izuzetno korisnim proizvodom za očuvanje zdravlja. Takođe, proizvodi od meda mogu biti od velike pomoći u jačanju imuniteta, što je posebno važno tokom hladnijih dana kada su virusi i prehlade češći.


Pored meda, određene kombinacije namirnica mogu imati izuzetno pozitivan uticaj na naše telo. Na primer, kombinacija spanaća i limuna, kao i kinoe i brokolija, može pružiti brojne zdravstvene koristi. Ove kombinacije namirnica mogu doprineti opštem zdravlju i blagostanju organizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading