OVAJ NAPITAK ĆE VAM POMOĆI DA OČISTITE SINUSE I OJAČATE IMUNITET: Napravite ge već danas od samo DVA sastojka!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.02.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napitak od meda i cimeta za jačanje imuniteta

OVAJ NAPITAK ĆE VAM POMOĆI DA OČISTITE SINUSE I OJAČATE IMUNITET: Napravite ge već danas od samo DVA sastojka!

Foto: Photo by Edward Jenner from Pexels

sinusi

Jedan od najjednostavnijih i najzdravijih napitaka koji možete napraviti kako biste ojačali svoj imunitet je upravo napitak od meda i cimeta. Ova dva sastojka, koja sigurno već imate kod kuće, imaju izuzetno blagotvorno dejstvo na organizam.
 

Blagotvorno dejstvo meda


Med je veoma poznat po svojim lekovitim svojstvima. On je aktivator imunološkog sistema, a takođe ima antianemična i antisklerotična svojstva. Zahvaljujući svom bogatom hemijskom sastavu, utiče na stvaranje krvnih elemenata - crvenih i bijelih krvnih zrnaca. Osim toga, med je odličan saveznik u borbi protiv umora i kod čišćenja sinusa.
Republika

Foto: Unsplash

Pomešajte med i cimet

 


Čudesni cimet

S druge strane, cimet je začin koji je bogat antioksidansima i drugim korisnim spojevima. Istraživanja su pokazala da cimet može pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi, zaštititi od bolesti srca i smanjiti upale u organizmu.


Kako napraviti napitak od meda i cimeta?

Priprema ovog napitka je veoma jednostavna. Potrebno je da pomiješate jednu kašiku meda i dve kašičice cimeta u prahu sa 1 dl mlake vode. Mešajte dok se med potpuno ne rastopi. Takođe, napitak možete pripremiti i bez vode, jednostavno mešanjem meda i cimeta.

Kako konzumirati napitak?

Preporučuje se da pijete napitak dva puta dnevno, najbolje tokom tri uzastopna dana. Ovaj prirodni napitak je odličan saveznik u jačanju imuniteta, posebno tokom sezone virusa i prehlada.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading