BIVŠI TRENER ZVEZDE U BOLNICI: Ovo su poslednje informacije iz Italije

Autor:

Sport

12.12.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdenjek Zeman imao ishemijski napad, što može biti nagoveštaj moždanog udara.

BIVŠI TRENER ZVEZDE U BOLNICI: Ovo su poslednje informacije iz Italije

Foto: Starsport

Zeman

Nekadašnji trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman završio je u utorak u bolnici zbog ishemijskog napada koji je imao. Reč je o medicinskom terminu koji označava nagoveštaj moždanog udara. Italijanski mediji pišu da je Zemanu, sadašnjem treneru Peskare, stanje stabilno i da će morati da uradi dodatne pretrage, te da neće voditi ekipu u sredu na meču Kupa Italije.

Prolazni ishemijski napad koji je Zeman imao je privremeni gubitak normalne neurološke funkcije izazvan kratkim prekidom krvotoka i dotoka krvi u deo mozga, koji doduše ne traje dovoljno dugo da izazove trajno oštećenje mozga. Međutim, često je upozorenje na moždani udar i istraživanja kažu da će jedna od tri osobe, koje su imale ishemijski napad, u narednih godinu dana imati i moždani udar.

Foto: Starsport

Zeman na Marakani

Podsetimo, Zeman je na Marakani bio 2008. godine, ali je Zvezdu napustio posle samo pet mečeva. Razlog su bili katastrofalni rezultati, ispadanje u Evropi i činjenica da crveno-beli nisu dali gol na tri uzastopne utakmice.

Što se Zemanove karijere tiče, on je mahom vodio samo ekipe iz Italije, a dva jedina izleta van Apeninskog poluostrva imamo je upravo u Zvezdi i turskom Fenerbahčeu. Naime, on je trenersku karijeru započeo u Palermu, a od poznatijih klubova vodio je Parmu, Mesinu, Macio, Romu, Napoli, Salernitanu, Leće, Brešu i Kaljari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading