PILAV SA PILETINOM, RUČAK GOTOV ZA TILI ČAS: Kulinrski klasik po receptu naših baka

Autor:

Lifestyle

14.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kombinacija pirinča, povrća i pilećeg belog mesa je omiljena u mnogim kućama u Srbiji.

PILAV SA PILETINOM, RUČAK GOTOV ZA TILI ČAS: Kulinrski klasik po receptu naših baka

Foto: shutterstock

Kad nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a želite da obradujete ukućane zdravim jelom punim vitamina, neka vaš izbor za ručak bude pilav sa pilećim belim mesom. Ovo jelo je veoma hranljivo, lako se vari, zasitno je i lako ćete ga pripremiti.

Recept koji vam donosimo spada u kulinarske klasike kakve su pripremale naše bake. Da buiste skratili postupak pripreme, umesto svežeg povrća na pijaci možete da kupite zamrznutu mešavinu povrća u marketu i da je koristite za pripremu ovog jela. Ukoliko volite da pilav bude slatkast, dodajte dve sveže izrendane ili iseckane šargarepe kad budete sipali zamrznuto povrće tokom pripreme pilava.

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 300 g pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 1 kocka za supu
  • so, biber, suvi biljni začin
  • 400 g zamrznute mešavine povrća
  • 2 šargarepe (opciono)

Foto: pixabay.com

Recept za pilav

Priprema:

Piletinu isecite na krupne kocke i obarite. Vodu u kojoj ste kuvali meso možete da sačuvate za zalivanje pilava, ali ne morate.

Crni luk i praiziluk očistite, pa ih sitno iseckajte i izdinstajte na malo ulja. Dodajte piletinu i kratko je propržite zajedno sa lukom. Skinite posudu sa ringle, dodajte pirinač, mešavinu povrća, so, biber i suvi biljni začin.

Ukoliko volite da jelo ima više slasti, sad je trenutak da dodate šargarepu koju ste prethodno oprali, oljuštili i izrendali, odnosno iseckali na kockice.

U šerpici razmutite kocku za supu, pa ovom tečnošću prelijte pirinač sa mesom i povrćem i stavite u rernu da se zapeče. Povremeno promešajte pilav i proverite da li bi trebalo da mu dodate još vode da ne bi bio suv ili da jelo ne bi zagorelo.

Služite uz sezonsku salatu, kiseli kups ili turšiju.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading