POSNI SLANI ROLAT BOGATOG UKUSA: Svi će moliti za parče više, odlična ideja i za SLAVU

Autor: N.J.

Lifestyle

08.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obogatite sto ovim rolatom.

POSNI SLANI ROLAT BOGATOG UKUSA: Svi će moliti za parče više, odlična ideja i za SLAVU

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Posni slani rolati deo su slavske trpeze i nezamenjivo predjelo koje će se sigurno svideti gostima. Ukoliko ove godine nemate ideju šta da pripremite za slavsku trpezu, neka vaš izbor bude ovaj jednostavani rolat sa pečurkama i spanaćem koji se pravi od gotovih kora.

Da bi vam rolat bio hrskav, koristite tanke kore za pitu.

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • 150 mililitara ulja
  • 250 mililitara kisele vode
  • spanać po želji
  • pola pakovanja kora 
  • 450 grama pečuraka
  • praziluk
  • posni majonez

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Slani rolat priprema se od spanaća

Priprema:

U činiji sjedinite brašno i prašak za pecivo. Dodajte so i ulje. Potom u smesu sipajte kiselu vodu. Sve brzo mešajte ručnom mutilicom. Spanać operite pod mlazom hladne vode, pa ga spustite u šerpu u kojoj ste sipali vodu i kuvajte dok ne počne da vri. Procedite spanać, prebacite ga na dasku za sečenje i sitno iseckajte. Ovako iseckan spanać dodajte prethodno pripremljenoj smesi i promešajte.

U pleh stavite papir za pečenje. Preko dve kore nanesite dve kašike fila i razmažite. Prekrijete još jednom korom. Stavite tri kašike fila i razmažite četkicom. Ponovo prekrijete korom i stavite dve kašike fila. Tako radite dok ne potrošite devet kora. 

Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ovako pripremljena kora je baza za rolat koji ćete potom dodatno filovati pečurkama, prazilukom i majonezom.

Na malo ulja dinstajte pečurke i praziluk. Ispečenu koru pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Na ohlađenu koru stavite tri kašike posnog majoneza. Preko kore stavite fil od pečuraka. Urolajte koru i umotajte u providnu foliju. Kada rolat bude potpuno ohlađen tek onda secite i služite.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading