POSNA MIMOZA SALATA MNOGO JE JEFTINIJA OD MRSNE: Preukusna i sprema se samo u jednoj posudi - OBOŽAVAĆETE JE

Autor: N.J.

Lifestyle

12.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Salata koja ulepša svaku trpezu.

POSNA MIMOZA SALATA MNOGO JE JEFTINIJA OD MRSNE: Preukusna i sprema se samo u jednoj posudi - OBOŽAVAĆETE JE

Foto: YouTube/Mikina Kuhinja

Skoro da nema osobe koja ne voli posnu mimozu. Mnogi kažu da je ova salata kraljica trpeze i ne greše. Jelo koje vas ne može ostaviti ravnodušnim, osvaja pri svakom zalogaju! U odnosu na original ova se priprema od tunjevine i povrća, a posebnu sočnost daje posni majonez. U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • dva krompira
  • dve šargarepe
  • posni majonez
  • kukuruz šećerac iz konzerve
  • susam
  • sedam do osam kiselih krastavaca
  • dve tunjevine

Foto: youtube/printscreen/ Ольга Матвей

Recept za posnu mimoza salatu

Priprema:

U vodu stavite šargarepu i krompir da se kuva.  U vodu stavite kašiku soli dok se povrće kuva. Poklopite i ostavite da se povrće skuva. Vodu prosipite tako da ostane samo povrće. Najbolje je da salatu direktno pravite u činiji koju ćete služiti. Na dno stavite posni majonez, to je otprilike tri kašike. Preko narendajte dve kuvane šargarepe. Nemojte soliti. Sledeći sloj je majonez, malo više nego što ste stavili na dno. U majonez možete staviti malo susama. Sledeći je kukuruz šećerac i preporuka je da koristite iz konzverve, a ne zaleđeni jer je ukusniji. Stavite majonez i malo proprženog susama.

Izrendajte kisele krastavce i stavite ih, to je sledeći sloj. Ponovo ide majonez koji je potrebno zagladiti kašikom. Ponovo stavite malo susama, a tunjevinu ocedite od ulja i stavite preko majoneza i susama. Stavite još jedan sloj majoneza i pečenog susama. Poslednja namirnica je sitno rendan krompir. Dekorišite pečenim susamom na vrhu.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading