DOMAĆINSKI PODVARAK SA KOBASICAMA I PIVOM: Najlepši i najslasniji zimski ručak iz rerne

Autor:

Lifestyle

12.12.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staro je pravilo da što se jelo duže krčka, to će biti ukusnije.

DOMAĆINSKI PODVARAK SA KOBASICAMA I PIVOM: Najlepši i najslasniji zimski ručak iz rerne

Foto: Shutterstock

Zimsku trpezu nemoguće je zamisliti bez podvarka od kiselog kupusa. Nekome je najukusniji onaj sa kolenicom, neko najviše uživa u podvarku sa slaninicom, ali je po mišljenju većine onaj sa domaćim kobasicama ipak ručak bez premca.

Još ako ga pripremite po receptu naših baka koji podrazumeva zalivanje pivom tokom krčkanja u rerni, jedino što ćete poželeti jeste da ovaj kulinarski klasik reprizirate što češće tokom zime.

Sastojci:

  • 2 kg kiselog kupusa ribanca
  • 500 g domaće prodimljene kobasice
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 4 čena belog luka
  • suvi biljni začin
  • biber, tucana paprika
  • pola litra piva
  • ulje za dinstanje

Priprema:

Očistite crni i beli luk, pa ih sitno iseckajte. Praziluku skinite "brkove", pa ga iseckajte na kolutiće. Praziluk će ovom podvarku dati poseban ukus, posebno u kombinaciji sa piovom kojim bi trebalo zaliti podvarak.

U dublju šerpu sipajte malo ulja, spustite kobasice koje ste iseckali na nekoliko delova, pa ih kratko propržite. Izvadite ih u drugu posudu, a u šerpu sa uljem spustite sve tri vrste luka i dinstajte dok luk ne postane staklast. Potom dodajte kupus ribanac, nalijte vodom i dinstajte na srednje jakoj vatri još desetak minuta. 

Pekač podmažite uljem, spustite izdinstani kupus koji ste prethodno pobiberili i dodali mu biljni začin, pa preko kupusa poređajte kobasice. Sve zalijte pivom, stavite tucane paprike po ukusu i spustite poklopljeni pekač u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Podvarak bi trebalo da bude ukrčkan i zapečen otprilike za sat vremena.

Služite uz proju i čašu piva.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading