ZBOG OVE GREŠKE PRILIKOM TOČENJA GORIVA PLAĆATE MNOGO VIŠE: Sigurno ste bar nekada ovo uradili, a cena samo SKOČI!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.12.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj pristup je najisplativiji.

ZBOG OVE GREŠKE PRILIKOM TOČENJA GORIVA PLAĆATE MNOGO VIŠE: Sigurno ste bar nekada ovo uradili, a cena samo SKOČI!

Foto: pixabay.com

Točenje goriva je svakodnevna radnja za većinu vozača, ali da li ste ikada razmišljali o tome da postoji prava strategija koja vam može pomoći da uštedite novac? Prema jednoj objavi na društvenoj mreži Reddit, mnogi ljudi su shvatili da njihov pristup točenju goriva možda nije bio najisplativiji.

Naime, mnogi vozači imaju naviku da zadrže točenje goriva do samog kraja, verujući da na taj način mogu isprazniti i poslednju kap goriva i time uštedeti. Međutim, stručnjaci upozoravaju da ova taktika može dovesti do većeg trošenja novca.

Pravilan način točenja goriva

Stručnjaci objašnjavaju da je bolje ne točiti gorivo do samog kraja, već da treba prekinuti točenje čim se prvi put čuje zatvaranje ventila na pištolju. To je zato što prelivanje rezervoara može dovesti do stvaranja pritiska u cevima za gorivo, što na kraju može uzrokovati curenje goriva i dodatne troškove popravke.

Foto: Profimedia

Stručnjaci objašnjavaju da je bolje ne točiti gorivo do samog kraja


Takođe, ostavljanje malog prostora u rezervoaru može smanjiti mogućnost stvaranja kondenzacije unutar rezervoara, što može produžiti životni vek goriva i smanjiti potrebu za odlaskom na servis.

Tu tvrdnju je izneo anoniman muškarac. Međutim, stručnjak za gorivo, Dejvid Džejms, demantuje ovaj mit i tvrdi da pokušaj da izvučete poslednje kapi goriva iz benzinskog creva može često koštati više novca. On objašnjava da pumpe mogu detektovati pritisak vazduha i zaustaviće se kada osete da je rezervoar pun, te da će svaka kap goriva nakon te tačke verovatno završiti na zemlji. Takođe, ističe da nikako ne treba dopustiti da vam rezervoar bude prazan jer to može izazvati veće i dodatne troškove zbog kvara motora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading