ZBOG OVE HRANE BUDI SE ŽIVOTINJA U KREVETU: Četiri jeftine namirnice koje će pomoći na putu do boljeg intimnog života, a ovim ni ne prilazite!

Autor:

Lifestyle

14.10.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam je intimni život postao malo dosadan, vreme je za kupovinu!

ZBOG OVE HRANE BUDI SE ŽIVOTINJA U KREVETU: Četiri jeftine namirnice koje će pomoći na putu do boljeg intimnog života, a ovim ni ne prilazite!

Foto: Shutterstock

Ishrana ima važnu ulogu u buđenju se*sualnog nagona, a nekoliko jeftinih namirnica može dati potreban podsticaj. Nutricionistkinja Kristen Stavridis objasnila je o kojim namirnicama je reč.

1. Čili papričice

Nutricionistkinja objašnjava da malo ovog začina ima prednosti kada je reč o se*sualnom nagonu.

- Čili se pokazao korisnim za poboljšanje cirkulacije što podstiče zadovoljstvo - rekla je.

To je zato što se uzbuđenje i vrhunac uglavnom temelje na količini krvi koja teče u polne organe.

Foto: shutterstock

Hrana koja podstiče intimne odnose

2. Tamna čokolada

Tamna čokolada povećava želju za intimnim odnosima zbog količine kofeina. Kada postoji visok nivo kofeina krvne žile povećavaju protok krvi u genitalije, što olakšava vrhunac.

Zapravo, studija iz 2005. godine otkrila je korelaciju između kofeina i povećane se*sualne aktivnosti među glodavcima. Međutim, ne možemo biti potpuno sigurni da kofein ima isti učinak na polne organe ljudi.

- Tamna čokolada takođe sadrži velike količine aminokiseline L - arginina za koju se pokazalo da podstiče protok krvi i potencijalno povećava zadovoljstvo i želju - istakla je za "San".

3. Crni biber

Posipanje malo crnog bibera na večeru može učiniti odrezak boljim. Jedna studija iz 2016. pokazala je da kada se uzima u velikim količinama, crni biber pomaže u povećanju nivoa testosterona.

Takođe je otkriveno da začin ima erotogena svojstva, što znači da povećava osetljivost na se*sualnu stimulaciju.

Foto: Shutterstock

Crni biber utiče na veću želju za odnosima

4. Jagode

- Ove bobice sadrže dosta vitamina C koji je važan nutrijent za podržavanje zdravih polnih hormona, nivoa energije i podržava cirkulaciju - rekao je stručnjak.

Studija, sprovedena za British Summer Fruits, otkrila je da visok nivo cinka u semenkama voća pomaže muškarcima kada je u pitanju se*s povećanjem semene tečnosti.

Hrana koju bi trebalo izbegavati

Nutricionistkinja objašnjava koju hranu bi trebalo izbegavati: kokice i sir.

- Jako slana hrana poput kokica dehidrira telo i može smanjiti uzbuđenje. Dok, mlečna kiselina u mlečnim proizvodima negativno utiče na libido - objašnjava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading