SEDAM VRSTA SLAVSKIH KOLAČA OD JEDNE SMESE: Idealne za trpezu, šarenoliko, a preukusno! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

14.10.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka spremanje slave postane uživanje!

SEDAM VRSTA SLAVSKIH KOLAČA OD JEDNE SMESE: Idealne za trpezu, šarenoliko, a preukusno! (FOTO)

Foto: YouTube/Natašine slastice

Sitni slavski kolači više neće biti muka. Od jedne smese moguće je napraviti čak sedam vrsta prelepih slatkiša koji će oduševiti kako ukusom tako i izgledom.

U 940 grama mlevenog keksa dodajte 320 grama šećera u prahu i dva vanilina šećera. Sve promešajte pa dodajte 450 grama otopljenog margarina ili maslaca. Smesu sjedinite rukom. Ovo je osnovna smesa.

Rolat sa bananicama

Smesu podelite na sedam delova da biste imale dovoljno za svaki kolač.

Dodajte 50 grama istopljene čokolade, prebacite na radnu površinu na masni papir, preklopite isto tim, a onda razvucite oklagijom. Stavite tri krem bananice i zarolajte. Ostavite u frižider da se stegne. Nakon toga uvaljajte u šećer u prahu.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Recept za rolat sa bananice

Jafa kolač

U osnovnu smesu stavite 40 grama kokosa. Uzmite jednu oblandu i podelite je na pola, a onda i polovinu na još dva dela. Stavite smesu na krupne kockice. Biće vam potrebno devet kolutića jafe, pa stavite nakon toga keks. Preko jafe rasporedite preostalu smesu i poklopite oblandom takođe sa kockicama na unutra. Stavite neku težinu preko, a potom u frižider.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Jafa kolač recept

Košnice

U smesu od mlevenog keksa dodajte 70 grama kokosa. Kalupom za košnice zahvatajte šećer u prahu, te smesom punite kalup. Lupkajte o površinu da bi dobili pravi oblik. Stavite u frižider da se stegne.

Trouglovi

U smesu dodajte 100 grama žele bombona sitno seckanih i 70 grama mlevenih oraha. Formiranu smesu prebacite na masni papir. Prvo napravite rolat, a onda rukama istanjite gornji deo da biste dobili trougao.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Trouglovi recept

Kuglice sa napolitankama i lešnicima

U smesu dodajte 20 grama otopljene čokolade za kuvanje, 50 grama mlevenih lešnika i toliko mlevenih napolitanki sa lešnicima. Rukama pravite kuglicu i uvaljajte u prženi lešnik.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Kuglice sa napolitankama

Kuglice sa kokosom i eurokremom

U smesu stavite 70 grama kokosa, malo ruma i kašiku eurokrema. Rukom oblikujte kuglice i stavljajte na papir. Rukom udubite sredinu. Krem stavljajte špricem u sredinu nakon što su se kuglice stegle.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Kokos kuglice recept

Oreo kuglice

U smesu sipajte 100 grama sekanog oreo keksa. Smesu stavite na masni papir, poklopite masnim papirom takođe i oblikujte oklagijom. Neka prenoći u frižideru, a onda otopite 150 grama čokolade. Time premažite rolat sa oreo keksom, a kada se stegao secite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading