DEDIN BRK ILI MAČJE OČI: Kolač koji se danas retko sprema, ali je čista FANTAZIJA

Autor: N.J.

Lifestyle

27.09.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Recept za kolač sa bananama morate probati.

DEDIN BRK ILI MAČJE OČI: Kolač koji se danas retko sprema, ali je čista FANTAZIJA

Foto: YouTube/ Kuhinja za 10

Kolač koji svi obožavaju, pomalo i zaboravljen i to neopravdano. U nastavku pogledajte recept za rolat sa bananama koji zovu i mačje oči.

Sastojci:

600 mililitara mleka

Dva pudinga od čokolade

100 grama čokolade

Šest jaja

Šećer

Šest kašika brašna

Jedan prašak za pecivo

100 mililitara ulja

Kakao prah tri kašike

150 grama maslaca

Četiri banane

Sok od limuna

Foto: YouTube/ Kuhinja za 10

Mačje oči rolat sa bananama

Priprema:

Sjedinite 400 mililitara mleka i šećer (osam kašika) i ostavite da proključa. Dva pudinga sjedinite sa 100 mililitara mleka. Potom to sipajte u mleko koje ste kuvali. Nakon što ste sjedinili van ringle vratite da se kuva. Umešajte 100 grama čokolade za kuvanje. Kada se smesa zgusnula, ostavite da se ohladi.

Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šest kašika šećera, a belanca posebno umutite. Žumanca takođe umutite. U žumanca dodajte 100  mililitara mleka i isto toliko ulja. Ponovo umutite. Sjedinite brašno i prašak za pecivo, potom dodajte kakao prah. U smesu od brašna dodajte umućena žumanca. Sjedinite kašikom, potom umutite mikserom. Dodajte umućena belanca i sjedinite kašikom. Smesu rasporedite u pleh preko papira ze pečenja i pecite 15 minuta na oko 180 stepeni.

Foto: YouTube/ Kuhinja za 10

Mačje oči kolač sa bananama

Koru krpom savite u rolat. Umućen maslac dodajte u ohlađen puding. Banane premažite sokom od limuna. Polovinu pudinga poređajte preko kore, potom dodajte četiri banane, pa stavite puding i između njih. Sve urolajte. Ostatak puding smese stavite na vrh rolata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading