KEKS ROLAT SA BANANOM: Bez kuvanja fila i upotrebe margarina - brzo, lako i jednostavno!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.09.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Keks rolat sa bananama je kraljica svih deserta.

KEKS ROLAT SA BANANOM: Bez kuvanja fila i upotrebe margarina - brzo, lako i jednostavno!

Foto: YouTube/ Cookrate - Cakes

Kremasti rolat savršen je za iznenadne goste. Veoma je ukusan i jednostavno se priprema, a u ovoj poslastici svi će uživati.

Priprema:

Oko 300 grama biskvita sameljite u blenderu. Dodajte oko 150 grama putera i 150 grama krema. Kada sipate 40 mililitara mleka sjedinite sve kašikom. Kada sjedinite smesu prebacite na providnu foliju. Prvo razvucite koru rukama, a potom špatulom oblikujte.

Foto: YouTube/ Cookrate - Cakes

Stavljanje banane u rolat

Oko 250 mililitara slatke pavlake sipajte u činiju i prosejte oko 100 grama šećera u prahu direktno u posudu. Umutite mikserom. Smesu namažite preko cele kore. Dve banane stavite na kraj korice. Kada umotate u rolnicu ostavite u frižideru oko sat vremena da se stegne.

Štapnim mikserom umutite dve pomorandže, a potom procedite. Koru od pomorandže kuvajte u vodi. Kada provri dodajte isceđene pomorandže. Ostavite da se poklopljeno kuva sedam minuta. Stavite providan papir na podlogu. Pospite otopljenom belom čokoladom. Razmažite kašikom i dodajte preko otopljenu crnu čokoladu. Kada se steglo stavite rolat na to, a potom oblikujte rukama čokoladu takođe u rolat i sklonite providnu foliju.

Foto: YouTube/ Cookrate - Cakes

Rolat sa bananama

Služite uz sok od pomorandže pripremljen po ovom zanimljivom receptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading