MAJKA I TETKE UHAPŠENE, POSLE UŽASNOG OTKRIĆA KOMŠIJE HTELE DA IH LINČUJU: Dete sa smetnjama u razvoju 7 godina držale u DRVENOM KAVEZU u stravičnim uslovima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

20.09.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest žena uhapšeno je u Venecueli jer su 13-godišnje dete sa invaliditetom držale zaključano u drvenom kavezu, saopštio je u utorak državni tužilac te zemlje.

MAJKA I TETKE UHAPŠENE, POSLE UŽASNOG OTKRIĆA KOMŠIJE HTELE DA IH LINČUJU: Dete sa smetnjama u razvoju 7 godina držale u DRVENOM KAVEZU u stravičnim uslovima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @LuisSucesosLuis

Među privedenima je i dečakova majka, prenosi AFP. Državni tužilac Tarek Vilijam Sab objavio je na društvenim mrežama sliku mesta gde je dečak bio smešten i rekao da je tu držan, da je ostao bez hrane.

 

„Odgovorni će biti optuženi za zlostavljanje i udruživanje radi činjenja zločina“, rekao je tužilac Saab.

 

Uzimajući u obzir ozbiljnost činjenica, po pritužbi komšija, Bolivarska nacionalna policija (PNB) uhapsila je dečakove rođake, koji su svi navodno odgovorni za ovu okrutnost.

Prema vebsajtu Venecuela News, uhapšene žene su majka Marija Munjoz i pet dečakovih tetaka: Ksandra Gedes, Dejanira Gedes, Ana Gedes, Kandida Gedes i Marisela Gedes.

Sekretar za bezbednost građana u državi Portugal Luis Medina rekao je da je „dečak bio u žalosnim uslovima u ručno pravljenom drvenom kavezu”.

On je rekao i da su, kada je policija stigla na lice mesta, detetu bile stavljene lisice na ruke.

 

Kako je kasnije saopšteno, dečak je bio podvrgnut ovom tretmanu od svoje šeste godine. Prema saznanjima koja su proistekla iz istrage, oštećeni ima i grčeve i neutvrđeni "motorički hendikep".

 

S obzirom na širenje slučaja i uticaj koji je izazvao među komšijama u okolini, ljudi su pokušali da linčuju rođake žrtve. Međutim, policija je to sprečila. Dečak će biti prebačen u dom u Karakasu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading