SLANI ROLAT OD TIKVICA SA TRI KAŠIKE BRAŠNA: Preukusno jelo za samo 300 dinara, ne zna se da li je boljeg izgleda ili ukusa!

Autor: N.J.

Lifestyle

20.09.2023

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preukusan rolat od tikvica biće još bolji ako ga nafilujete šunkom i krem sirom.

SLANI ROLAT OD TIKVICA SA TRI KAŠIKE BRAŠNA: Preukusno jelo za samo 300 dinara, ne zna se da li je boljeg izgleda ili ukusa!

Foto: YouTube/ Franceska Chef recipes

Odličan predlog za jelo koje će upotpuniti svaku trepzu - rolat od tikvica. Osnova je kora koja se sprema od dve tikvice, a namaz je individualan. Ovde je reč o jednom malo zdravijem receptu, ali ako ste pre ljubitelji kaloričnijih obroka onda napravite svoju kombinaciju ukusa. 

Sastojci:

Dve tikvice

Tri jaja

Jedna kašika grčkog jogurta

Tri kašike brašna

Foto: YouTube/ Franceska Chef recipes

Rolat od tikvica sa šunkom

Priprema:

Polovinu jedne tikvice isecite bez čišćenja kore na tanke kolutove. Ostatak izrendajte i dobro posolite. U činiju razbijte jaja i umutite ručnom mutilicom. Tikvice prvo ocedite rukama, a potom prebacite u smesu od jaja i dodajte kašiku grčkog jogurta. Kada sjedinite dodajte brašno.

U pleh stavite papir za pečenje, nauljite ga i pospite smesu koju ćete ravnomerno rasporediti. Na smesu stavite tikvice koje su isečene na kolutove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv:

Tri kašike grčkog jogurta, jedan čen belog luka, svežu mirođiju sjedinite u jednu posudu. Po želji dodajte i biber. Isecite tri veća paradajza na kolutove i jednu svežu papriku na štapiće. Potom i nekoliko listove zelene salate. Koru od tikvica okrenite naopačke. Celu je premažite sosom. Povrće poređajte preko cele kore. Urolajte i potom ponovo rolajte uz pomoć papira. Tako ostavite u frižideru oko jedan sat.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading