LEZIBABA - RECEPT DIREKTNO IZ TRAVNIKA: Pita mekana kao duša, spremna za čas posla!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.09.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kratko vreme imate obrok za celu porodicu.

LEZIBABA - RECEPT DIREKTNO IZ TRAVNIKA: Pita mekana kao duša, spremna za čas posla!

Foto: YouTube/ Kuhinja za 10

Da li ste nekada čuli za pitu lezibabu? To je neobična pita sa krompirom koja se preliva vrelim mlekom i maslacem, a onda zapeče u rerni. Zapravo najteže je čekati da ovo jelo bude ispečeno, pošto je sama priprema izuzetno laka. Svima je poznata Travnička lezibaba, a ako niste probali ovu pitu sada je pravo vreme.

Priprema:

Tri jaja umutiti ručnom mutilicom pa dodajte 200 mililitara jogurta, 100 mililitara ulja, 700 grama svežeg krompira, malo bibera i pola kašike soli. Kada promešate postepeno dodajte 350 grama brašna i pola kesice praška za pecivo. Pleh od rerne nauljiti. Stavite smesu i rasporedite je ravnomerno.

U činiji sjedinite jedno jaje i 50 mililitara mleka. Pre pečenja ravnomerno natopiti smesu time. Peći 50 minuta na 200 stepeni.

Foto: YouTube/ Kuhinja za 10

Lezibaba -premazivanje pite

Preliv:

200 mililitara mleka zagrejte na srednjoj temperaturi sa kockicom putera. Posolite. Isecite testo na kockice nakon pečenja i time natopite. Vratite u rernu na par minuta. Oko 50 grama maslaca otopite u tiganju. Time premažite pitu nakon pečenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading