"U ČETVRTAK SAM IMALA 72 KILOGRAMA, PAR DANA KASNIJE PET MANJE": Jedno povrće pomaže da izbacimo vodu iz organizma ODLIČNO JE

Autor: N.J.

Lifestyle

17.08.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadržavanje vode u organizmu nekad je rezultat prekomerenog unosa soli, šećera i masti.

"U ČETVRTAK SAM IMALA 72 KILOGRAMA, PAR DANA KASNIJE PET MANJE": Jedno povrće pomaže da izbacimo vodu iz organizma ODLIČNO JE

Foto: shutterstock

Brza hrana i generalno jela koja su puna soli deluju tako što se voda zadržava u organizmu, na šta dodatno utiče nedovoljan unos B vitamina. Takođe, zbog toga osećamo se naduto i loše. Isto, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu izazvati zadržavanje vode.

Peršun ima malo kalorija i mnogo vitamina, a pošto pomaže u detoksikaciji organizma, utiče i na mršavljenje. Takođe, pokreće izlučivanje nakupljene tečnosti iz organizma.

Peršun pomaže kod urinarnih tegoba i bolesti bubrega. Koren i listovi peršuna mogu se koristiti kao narodni lek. Evo koji je najbolji recept za pripremu čaja od peršuna:

U ključalu vodu (oko litra) dodajte oko pet velikih kašika seckanog peršuna. Ostavite tečnost da stoji dvadesetak minuta, nakon čega možete čaj procediti ili piti zajedno sa sitno seckanim peršunom.

Foto: Shutterstock

Voda sa limunom i peršunom

- Odlučila sam se za čaj od peršuna zbog problema sa bubrezima. Za ove tegobe svi preporučuju čaj od grožđa. Osetila sam poboljšanje od čaja od grožđa, ali tečnost je ostala u telu. Odlučila sam da čaj od grožđa zamenim peršunom i tako sam dobila rezultate - rekla je jedna čitateljka portala Aura.ba koja je svoje iskustvo sa ispijanjem ovog čaja opisala:

- Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kilograma, a nekoliko dana kasnije - pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, već o nagomilanom višku tečnosti, zbog čega sam se nadimala. Osećam se super lagano. 

Najbolje je da ne pijete čaj kasno uveče kako ne biste trčali u toalet tokom noći. Bitno je da izbacimo tečnosti iz organizma jer upravo urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije, prenosi "Najžena".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading