LEDENO NEBO: Recept za sve one koji neprestano imaju goste, koru možete da kupite GOTOVU, a fil je baš jednostavan

Autor: N.J.

Lifestyle

12.08.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan recept za ljubitelje mekanih i starih kolača.

LEDENO NEBO: Recept za sve one koji neprestano imaju goste, koru možete da kupite GOTOVU, a fil je baš jednostavan

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Ovaj recept podseća na one stare, domaćinske kolače. Iako deluje opširno, priprema nije komplikovana. Sastojci su jednostavni, a da biste olakšali sebi koru možete kupiti i gotovu, ali naravno uvek je bolje da pripremate po ovom, originalnom receptu.

U posudi pomešajte sedam žumanaca, sedam kašika šećera i dva vanilin šećera. Sastojke penasto umutite. Potreban vam je litar mleka, pola dodajte u umućena žumanca, a drugi deo vam treba za kasnije. Mleko i jaja umutite, sjedinite sa devet kašika brašna i ponovo umutite. Preostalo mleko sipajte u lonac i kuvajte. Kada provri, sklonite sa ringle i ulijete umućenu, žutu smesu. Vratite da kuvate na laganiju temperaturu. Dok se kuva možete direktno mutiti, ili skloniti sa ringle pa tada to uraditi. Fil prebacite u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Ledene kocke recept

Biskvit:

U posudu dodajte sedam belanaca, penasto umutite i sjednite sa  sedam kašika šećera i jedan vanilin šećer. Gotovo je kada je smesa čvrsta. Sedam kašika brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo. Dodajte belancima, a onda ručnom mutilicom sjedinite. Na papir za pečenje, a unutar kalupa rasporedite ovu smesu. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Takođe, ako nemate vremena da pripremate biskvit, možete da kupite gotovu koru.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Isečen kolač

Kada je biksvit pečen zagrejte 130 mililitara mleka i time prelijete. Tek kada se ohladi odvojite papir i izvadite ga iz kalupa. Ohlađen krem umutite. Dodajte 250 margarina sobne temperature i ponovo umutite. Krem stavite preko biskvita i stavite u frižider da se stegne.

U posudu dodajte 300 mililitara slatke pavlake i umutite. Stavite preko krema i vratite u frižider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading