RUSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU IMA BOŽANSTVEN UKUS: Glavna namirnica je preukusna, a zdrava!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.08.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolač koji dolazi iz Rusije napravljen od sastojaka koje već imate kod kuće.

RUSKI KOLAČ PO ORIGINALNOM RECEPTU IMA BOŽANSTVEN UKUS: Glavna namirnica je preukusna, a zdrava!

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes

Kombinacija slatke korice i fila od krem sira razbudiće sva vaša čula. Ruski kolač brzo se priprema, a jedina preciznost koja vam je potrebna je da kore isečete po sredini tanko tako da ih ne upropastite. Sastoji se od zanimljivog fila od krem sira i tankih, slatkih korica koje se prave od meda.

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes

Medovnik gotova torta

Priprema:

U četiri jaja dodajte oko 5 grama soli, dok mutite mikserom sipajte 150 grama šećera. Oko 150 grama putera otopite na niskoj temperaturi i dodajte u šerpu 180 grama meda. Na ringli sve sjedinite blagim mešanjem ručnom mutilicom. Dodajte i 10 grama sode bikarbone. Skuvanu smesu sipajte u umućena jaja. Ponovo umutite, a brašno prespite takođe u smesu oko 250 grama. Sjedinite ručnom mutilicom smesu kojoj ste dodali brašno.

Smesu prespite u pleh koji je obložen papirom za pečenje, dimenzija 40x40 cm. Formirajte koru, ne previše tanku da biste je posle presekli i od nje napravili još jednu. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Koru presecite na dva jednaka dela prvo po sredini. Isecite ivice kako bi bilo lepo oblikovano, a onda vertikalno isecite korice da budu tanje, tako da ih ima četiri.

U 800 grama krem sira dodajte kašiku šećera i umutite mikserom, a potom sipajte 150 grama šećera u prahu. Nakon mućenja fil koji ste dobili ređajte preko kore. Fil zagladite od ivice do ivice, potom stavite drugi deo kore odnosno polovinu, ponovo fil, potom treći deo kore, fil i poslednju koru. Na vrh poslednje kore ponovo stavite fil. Vrh i ivice torte pospite samlevenom korom. 

Foto: YouTube/Cookrate - Cakes

Medovnik sečenje torte

Ostatke ivica kora sameljite u blenderu. Ostavite u frižideru da se ohladi oko 3 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Maja

15.01.2024 21:26

Prelep kolač! Kod nas obavezan na svim porodičnim proslavama.