RECEPT IZ 1950. GODINE NAJBOLJI NA SVETU: Sačuvan iz novina, a nalik današnjem medenom srcu

Autor: N.J.

Lifestyle

11.08.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept star je više od 80 godina, a kada vidite koliko je dobar poželećete odmah da ga spremite!

RECEPT IZ 1950. GODINE NAJBOLJI NA SVETU: Sačuvan iz novina, a nalik današnjem medenom srcu

Foto: YouTube/Einfache Rezepte

Ovaj recept je nešto nalik medenom srcu koji je svima dobro poznat. Potiče još od 1950. godine i morate ga imati u svojoj svesci. Odličan je za pripremu, a sastojke ili bar većinu imate kod kuće.

Priprema:

U činiji pomešajte 60 mililitara ulja i 200 grama tamne čokolade. Otopite na pari i ostavite da ohladi da bude mlako. U činiju (drugu) sipajte 175 grama pšeničnog brašna, dodajte jednu kašiku sode bikarbone i jednu kašiku praška za pecivo. Sjedinite 10 grama kakao praha, 25 grama kukuruznog skroba i 100 grama mlevenog lešnika sa brašnom. Istopljenu čokoladu prespite u veću posudu, dodajte 150 grama maslaca sobne temperature i 175 grama kristal šećera. Dodajte jednu kesicu vanilinog šećera, a onda sve umutiti. Dok mutite dodajte pet jaja, jedno po jedno.

Kada umutite jaja, smanjite mikser na srednju brzinu i dodajte brašno, malo po malo kako bi se sjedinilo. Mutite par minuta dok se ne sjedini.

Foto: YouTube/Einfache Rezepte

Čokoladni kolač preliven želeom od ribizle

Stavite papir za pečenje u pleh u kom ćete peći kolač. Sipajte umućenu smesu. Peče se 40 minuta na 180 stepeni. Kolač ostavite da se ohladi oko jedan sat, a potom izbušite rupe u kolaču.

Žele od ribizle oko 500 grama zagrejte u manjoj posudi na ringli. Vrućim želeom napunite rupe, a preostalim "pokrijte" kolač.

Ponovo na pari istopite oko 140 grama slatke pavlake sa 140 grama tamne čokolade. Time pospite kolač. Ostavite da se ohladi naredna četiri sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading