PESAK TORTA SA PLAZMOM - OD JEDNOG FILA TRI RAZLIČITA UKUSA: Kokos, keks i orah, najbolja kombinacija ikada!

Autor: N.J.

Lifestyle

11.08.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kremasta torta divnog ukusa koje se ne peče i brzo je gotova.

PESAK TORTA SA PLAZMOM - OD JEDNOG FILA TRI RAZLIČITA UKUSA: Kokos, keks i orah, najbolja kombinacija ikada!

Foto: YouTube/Recepttura

Pesak torta je dobar izbor za slavlje, rođendane ili ako želite da obradujete nekog člana porodice ili prijateljicu. Sprema se od jednog fila koji kada se obogati dobijete tri potpuno različita ukusa. Ne prljate mnogo sudova, a ako uskoro imate priliku za koju biste spremali nešto slatko, evo recepta.

Sastojci:

Šest kesica pudinga od vanile

300 grama šećera

Litar i po hladnog mleka

250 grama margarina

300 grama mlevene plazme

300 grama kokosovog brašna

300 grama mlevenih oraha

200 mililitara slatke pavlake

Foto: YouTube/Recepttura

Pesak torta sa plazmom pripremljena

Priprema:

Od litra i po hladnog mleka odvojiti 40 kašika i sipajte ih direktno u kesice od vanile. Sve dobro izmešajte da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka stavite da se kuva i dodate 300 grama šećera. Mešajte da se šećer otopi i kada provri sklonite ga sa strane, ulijete puding i mešate dok se sve ne stegne. Vratite na ringlu i mešajte na nižoj temperaturi. Puding pokrijete providnom folijom i sklonite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Margarin sitno iseckajte, a onda ga umutite mikserom, malo po malo dodajte ohlađen puding, a nakon svakog dodavanja smesu treba lepo sjediniti. 

Podelite puding na tri jednaka dela. U prvi deo ubacite 300 grama mlevene plazme, umutite mikserom. U drugi deo dodajte 300 grama kokosovog brašna. Umutite. U treći deo dodajte oko 300 grama mlevnih oraha. Umutite.

Foto: YouTube/Recepttura

Dekorisanje torte

Kalup obložite papirom za pečenje, a ivice namažite uljem. Kalup je veličine 26 centimetara. Na dno stavite smesu od mlevene plazme, rasporedite i zagladite. Drugi sloj je beli sa kokosom. Utisnite i poravanjte. Krem sa orahom je najmekši te ide kao poslednji sloj. Sve zagladite i obrišite ivice. Tortu stavite u frižider da se hladi oko sat vremena.

Kao poslednje, umutite 200 mililitara slatke pavlake i stavite na vrh, a potom vratite tortu na dva sata u frižider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading