SVI ŽALE ŠTO NISU RANIJE ČULI ZA OVAJ RECEPT: Spremite bakin kolač sa jogurtom - mere na čašu, a u testo dodajte sledeće da bi bilo još vazdušastije!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.08.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah spremite papir i zapišite ovaj fantastičan recept za bakin kolač.

SVI ŽALE ŠTO NISU RANIJE ČULI ZA OVAJ RECEPT: Spremite bakin kolač sa jogurtom - mere na čašu, a u testo dodajte sledeće da bi bilo još vazdušastije!

Foto: YouTube/ Dayang Suri

Bakin kolač je stara poslastica, ali uvek aktuelna. Ako ga pripremate po ovom receptu nećete se pokajati. Uz ovaj zanimljiv recept saznaćete kako da testo odmah bude slađe i lepše, a potrebno je dodati malo jabuke. Naravno, ako ste ljubitelji samo krema ili džema, ovaj korak možete izostaviti i jesti ono što je provereno. Kako god da odlučite nećete pogrešiti.

Sastojci:

Tri jajeta

200 grama šećera

Dve kesica vanilinog šećera

Šolja jogurta (može i mleko oko 2 dl)

Šolja ulja (2 dl)

400 grama brašna

12 grama praška za pecivo

Foto: YouTube/ Dayang Suri

Pečenje bakinog kolača

Priprema:

U činiji pomešajte jaja, vanilin i običan beli kristal šećer. Umutite smesu dok ne postane jednako žuta i dok se šećer ne sjedini lepo sa ostalim sastojcima, odnosno šećerom. Nakon mućenja u posudu dodajte šolju jogurta ili mleka, a potom i šolju ulja. U smesu prosejte direktno brašno, a onda dodajte i parašak za pecivo. Nemojte sipati sve odjednom, a smesu ponovo umutite mikserom. Potom dodajte ostatak brašna. Kada ste drugi put umutili smesa je spremna za galete. U osnovnu smesu koju ste napravili možete dodati šta god želite. Predlog je dodati izrendanu jabuku, a onda možete preliti galete medom. Da bi bilo ukusnije pored jabuka sipajte i kašiku cimeta i testo će biti još lepše.

Ako imate aparat za bakin kolač, prvo ga zagrejte na srednjoj temperaturi, a onda stavljate smesu. Nemojte neprestano otvarati aparat kako se ne bi smesa odvajala.

Peče se otprilike dva do tri minuta.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading